Реакции след уволненията в ключови агенцииПредупредиха за рязко спадане на

...
Реакции след уволненията в ключови агенцииПредупредиха за рязко спадане на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Рокадите са политическа чистка

Реакции след уволненията в основни организации
Предупредиха за внезапно намаляване на приходите в бюджета

В предходния длъжностен кабинет Ананиев отказал на Радев да маха шефове

Овладяване на държавния уред посредством политически чистки. Така от партия ГЕРБ дефинираха уволненията на ръководители на изпълнителните организации Национална агенция за приходите и „ Митници”.

На брифинг в централата им зам.-председателят Томислав Дончев акцентира, че освободените лица не били симпатизанти на ГЕРБ. „ Партията не носи вреди от тези дейности, само че дали страната носи вреди, това е въпросът. Това е преодоляване на държавния апарат”, съобщи той. По думите му би трябвало да се даде отговор от кого идват тези назначения и кой ще носи отговорност за тях - дали служебният министър председател или президентът.

Александър Иванов добави, че ставаме очевидци на политически чистки.

„ Силно съм обезпокоен от това, което се случва в служебния кабинет. Основните му функционалности са две - да провежда почтени избори и да преведе страната през този интервал без политическа рецесия. Бяха политически уволнени ръководители на организации на Национална агенция за приходите и Митници. Те са кръвоносната система на финансовата система”, изясни от своя страна някогашният финансов министър Кирил Ананиев.

По думите му това може да докара до внезапно намаляване на държавните доходи в бюджета. Той пое ангажимент да следи разноските на приходите и тогава да заключи дали тези политически уволнения са верни или не.
Ананиев напомни, че бил министър в първия длъжностен кабинет на Радев, като акцентира, че тогава президентът му сложил задача да уволни неотложно изпълнителните шефове на Национална агенция за приходите и организация Митници.

Ананиев му отвърнал, че ще би трябвало да уволни него преди тях.
Георги Костов, някогашен началник на Агенция „ Митници”: Европейска комисия ни даде най-висока оценка за подхванатите ограничения


„ Предвид обстоятелството, че напоследък сериозен интерес провокира тематиката за вноса на занижени цени или по този начин нареченото „ подфактуриране” бих желал да подчертая, че това е един от въпросите, по който аз и екипът ми работихме предпочитано. Това написа някогашният шеф на Агенция „ Митници” Георги Костов във фейсбук.

„ Предприетите ограничения бяха оценени от Европейска комисия в границите на извършената в интервала 14-18 септември 2020 година регулярна инспекция. Проверяващият екип удостовери поставената при миналата инспекция позитивна оценка по една от задачите, по други две цели означи значителен прогрес, а по главната Цел 1 - „ Прилагане на подобаваща тактика за надзор на митническата стойност” - сложи оценка „ задоволителна”, която е най-високата в оценъчната канара, употребена при инспекциите от ЕК”, акцентира Костов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР