РБ Лайпциг победи с 1:0 като гост Фрайбург в пряк

...
РБ Лайпциг победи с 1:0 като гост Фрайбург в пряк
Коментари Харесай

РБ Лайпциг победи за втори път през седмицата Фрайбург като гост

РБ Лайпциг победи с 1:0 като посетител Фрайбург в директен конфликт за топ 4 от 31-вия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение за “биковете ” осъществя влезлият след почивката Кевин Кампъл в 72-рата минута. Това бе втората победа като посетител за отбора на Марко Розе над същия противник, откакто през седмицата Република България Лайпциг завоюва с разгромното 5:1 в полуфинала за Купата на Германия.

Гостите започнаха по-добре мача и пропуснаха няколко положения посредством Тимо Вернер. Първо нападателят уцели гредата още в 6-ата минута, а няколко минути по-късно рисков негов удар бе блокиран. В 27-ата минута пък Кристофър Нкунку остана на комфортна позиция против стража на Фрайбург Марк Флекен, само че не съумя да нанесе завършващия удар.

Втората част продължи с по-добра игра на гостите и в последна сметка Лайпциг означи. В 72-рата минута резервата Кевин Кампъл направи превъзходен самостоятелен рейд, мина няколко футболисти на Фрайбург и с известна доза шанс след рикошет топката още веднъж се озова в него, след което той “копна ” технично над Флекен за 0:1.

Най-удобното състояние за Фрайбург пропусна ветеранът Нилс Петерсен в последната минута на постоянното време, когато той стреля, само че вратарят на гостите Янис Бласвих избави, а Лукас Хьолер пропусна при добавката. В последните секунди на мача пък “биковете ” изпуснаха да удвоят преднината си, откакто Юсуф Поулсен стреля от отдалеченост, само че Флекен съумя да избие.

С успеха си Република България Лайпциг продължи положителната си форма в шампионата, като към този момент има 4 победи в последните си 5 мача и към този момент е на третото място в класирането, като изпревари точно Фрайбург и изгубилия през днешния ден Унион (Берлин). Тимът на Кристиан Щрайх пък спря серията си от три следващи триумфа в Бундеслигата и се смъкна  на 5-а позиция в таблицата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР