РБ (Лайпциг) изигра пореден силен мач и заслужено прибави нови

...
РБ (Лайпциг) изигра пореден силен мач и заслужено прибави нови
Коментари Харесай

РБ пак показа, че заслужава да е в ШЛ

РБ (Лайпциг) изигра следващ мощен мач и справедливо прибави нови 3 точки към актива си в Бундеслигата, с което стартира да се доближава до втория Борусия (Дортмунд). На своя стадион тимът от Източна Германия тотално надигра Волфсбург, само че му вкара единствено два гола за крайното 2:0. Две други попадения не бяха зачетени поради засади, а в края и гредата спря “червените бикове” за трети гол.

Two goals up and one foot in Europe #RBLWOB 2-0 pic.twitter.com/zu00xDOXyn
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) April 13, 2019
Най-хубавото за домакините е, че пет кръга преди края те се радват на 7 точки задатък пред петия, което е голямо преимущество в битката им за ново присъединяване в Шампионската лига. За “вълците” пък това е трето проваляне в последните пет кръга - и трите на непознат терен, с което те към този момент са отвън топ 6.

Лайпциг реши мача още преди приключването на първия половин час. Кевин Кампъл вкара първия гол в 16-ата минута с доста прекрасен удар с левия крайник, а 28-ата Марсел Забитцер откри Тимо Вернер в наказателното поле и немския национал майсторски насочи с глава за 2:0.

Вернер вкара и при започване на втората част, само че реферите маркираха засада. Към края нападателят стреля и в гредата, а късмет нямаше и Емил Форшберг.

В оставащите си пет срещи Разенбалшпорт се нуждае от осем точки, с цел да е сигурен за ШЛ. В идващия кръг следва директна борба с петия Борусия (Мьонхенгладбах).


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

Бундеслига 29 кръг, събота 13 април  Ред Бул Лайпциг 2:0краен резулат  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР