Развръзката се очаква на 13 май. Китайското правителство си поставя

...
Развръзката се очаква на 13 май. Китайското правителство си поставя
Коментари Харесай

Цяла България Затаи Дъх След Новото Съобщение За Боян Петров! Ето Каква Остава Най-Голямата Надежда В Момента

Развръзката се чака на 13 май. Китайското държавно управление си слага за цел в неделя петима спасители да доближат на равнище над 7000 метра, в случай че времето разреши това.

" Според прогнозата на 13 май вятърът ще намалее до 10 м/сек. Това е доста значим прозорец за избавяне. Спецификата на Шиша пангма е особена - на върха има доста части лед и климатичните условия са извънредно тежки и променливи. От 7300 м нагоре е доста мъчно... А височината за сигурност на хеликоптерите е 6800 м ", разяснява китайският дипломат у нас Джан Хайджоу.

" Това са допустимо най-хубавите екипи за избавяне, които могат да бъдат обезпечени. Стискаме палци на следващия ден времето да е с нас и издирването да продължи. Но хората напредват, стигнали са до 6400 м ", сподели външният ни министър Екатерина Захариева.

Защо огромната вяра е Боян Петров да се намира в лагер 2? От една страна там може да откри подслон и хранителни запаси за оцеляване. От друга страна - лагерът се намира на границата сред рисковото и извънредно рисковото - 7000 метра. Според специалисти под това равнище планинар като Боян Петров може да оцелее даже седмици.

След 7000 метра следва по този начин наречената зона с краткотрайна акомодация. Там срокът за оцеляване е няколко дни. Налягането е толкоз ниско, че алпинистите не съумяват да си набират задоволително О2. Освен това, организмът се обезводнява поради извънредно сухия въздух.

Над 7800 метра стартира " зоната на гибелта ". Там оцеляването е въпрос на часове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР