Развръзка по случая с палежа на българския културен център Битоля.

...
Развръзка по случая с палежа на българския културен център Битоля.
Коментари Харесай

Има задържан за палежа в Битоля, премиерът Петков приветства бързите действия

Развръзка по случая с палежа на българския културен център Битоля. Извършителят е открит и арестуван.

Появи се информация, че арестуваният е известният македонски артист Ламбе Алабаковски, който неотдавна се е завърнал от Съединени американски щати в родината си.

На третия ден след палежа на българския културен център към този момент има задържан и той е направил признания. Това заяви в профила си във Facebook министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски. Той акцентира, че няма опрощаване и няма предпазени лица - всички са равни закона, а всеки, който е сбъркал, би трябвало да носи отговорност.

" Работеше се непрекъснато, с цел да бъде открит причинителят, взеха се поради всички доказателства, а след публични диалози през миналите дни, през вчерашния ден вечерта, със правосъдна заповед, беше осъществен обиск на две места, употребявани от Л.А., на 34 години от Битоля, при който са открити и конфискувани предмети, свързани с закононарушението, след което лицето е арестувано ", написа Спасовски.

Българската реакция не закъсня. Премиерът Кирил Петков приветства разкриването на причинителя на палежа на културния център в Битоля.

" Аз получих персонално позвъняване на министър-председателя Димитър (Ковачевски - б.р.) и той ми сподели: " да покажем, че в действителност желаеме да махнем всевъзможни такива обособени провокации и заставаме твърдо против езика на омразата. Аз му благодарих за бързите дейности и му споделих, че оттук насетне се надявам за всеки подобен случай да имаме също такава бърза реакция и да сме сигурни, че няма някакви дребни групи хора да се пробват да скапват връзките сред нашите две страни ", съобщи Петков.

Културният център " Иван Михайлов " уведоми всички непознати посолства в РСМ за палежа и приканва да се отбрани българския народ в Северна Македония от омразата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР