Разводът и родителската раздяла се асоциират с поредица от негативни

...
Разводът и родителската раздяла се асоциират с поредица от негативни
Коментари Харесай

Защо разводът влияе по-негативно на мъжете, отколкото на жените ♥ Михаел ЛАЙТМАН

Разводът и родителската разлъка се асоциират с поредност от отрицателни резултати, които оказват въздействие на забърканите в процеса. Но за какво е изключително мъчно за мъжете, както показват многочислени изследвания?

Как могат мъжете и дамите да основат подпомагаща система, която освен, че ще помогне на двойката да преодолее трудностите, свързани с раздялата, само че също по този начин ще помогне на децата да се оправят с раздялата на родителите?

Бракът е директно обвързван със здравето на мъжа. 66% от мъжете разчитат на дамите си като основа за обществена поддръжка. Заради това, разводът доста усилва възприятието за изолираност при мъжете. Също по този начин, когато са обществено изолирани, при мъжете има 82% по-висок риск да починат от сърдечна болест.

Защо е по-трудно за мъжете да понесат развода?

Когато съпоставяме въздействието на развода по полове откриваме, че една от аргументите за мъжете да е по-трудно да се оправят с раздялата, е тяхната некадърност да се открият и да споделят с другите своите провали, терзания и болежка от развода. В съпоставяне с дамите, защото мъжете са по-малко склонни да се стремят към поддръжка, когато тяхното семейство се разбие, опцията им да страдат от беззащитност, стрес и меланхолия се усилва. В някои случаи при мъжете се появяват съществени психически проблеми, които водят даже до самоубийство. Както се удостоверява от изследване на Университета в Калифорния, при разведените мъже има девет пъти по-голяма възможност да умрат от самоубийство, в сравнение с дамите. Как може да бъде обяснено това?

Общо взето факторите, които утежняват умственото и физическо здраве на разведените са загубата на надзор над живота, разделянето на фамилията и обществената посока, финансовото безпокойствие, самотата и празнотата. Всички тези чувства се ускоряват при разведените мъже. В допълнение, ние може да прибавим към тази сложна обстановка опцията за погрешни обвинявания, които постоянно стават част от адвокатските разногласия над попечителството на децата.

Има публични неправилни схващания, че за мъжете е по-лесно да живеят ергенски живот след раздялата, свободен от терзания и отговорности, до момента в който неомъжените майки са оставени сами, претрупани със задания за развъждането на децата, постоянно се занимават сами с по-голямата част от икономическата тежест. Въпреки това, на процедура, тази картина постоянно се оказва неоснователна. Вместо да честват по този начин наречената независимост, мъжете постоянно се усещат, сякаш оставени сами в света деца, неспособни да вдигнат частите от своя разрушен живот и да продължат. Тяхното самочувствие и самоуважение е уронено от развода.

Докато в доста случаи дамите получават съвсем цялостно настойничество над децата, бащите стават също „ разведени “ със своите деца. Безмилостните кавги с някогашните сътрудници постоянно усложняват връзките с децата, които от време на време задържат засегнатост против бащата, тъй като е напуснал дома, усещайки отдалеченост макар обезщетенията, които може да се пробва да им даде, с цел да поддържа своята роля в живота им.

Да разберем по-добре другата страна

Това, което западното общество пропуща е, че мъжът, макар „ мачо “ имиджа, който може да основава, с цел да прикрие личната си неустановеност, е изцяло подвластен от прочувствената поддръжка на дамата до него и от своето семейство за чувството на богатство доста повече, в сравнение с множеството от нас можем да си представим. Мъдростта на кабала изяснява, че мъжът по природа е нежен и уязвим и се нуждае от женското въздействие, сходно на майчина фигура, с цел да го съпровожда от детството през целия му живот. Точно както зародишът получава храна от своята майка посредством пъпната шнур, мъжът остава в потребност от прехранване от дамата във формата на поддръжка и грижа, с цел да продължи да бъде удовлетворен.

Жената в подмяна би трябвало да получи от мъжа сигурност, убеденост и цялостно самопризнание за централната роля и принос, която играе. Мъжът има потребност непрекъснато да акцентира своята обич и благодарност към своята жена и би трябвало да й угажда и обгрижва колкото е допустимо повече, с цел да избегне загубата й.

Проблемът е, че и двамата, и мъжете, и дамите, от ранна възраст, не получават обучение, по какъв начин да схващат този интерактивен механизъм на взаимна поддръжка и по какъв начин да го употребяват положително, в полза на опазване на фамилната целокупност. Всеки от сътрудниците е заключен в своето его, в самостоятелната грижа за себе си и постоянно неправилно схваща другия, до момента в който не се окаже, че сътрудниците не са в положение да устоят на зародилата прочувствена рецесия и не вземат решение да раздерат фамилната единица на части.

Ключът към сполучливата връзка

Всъщност, триумфът на брака не зависи от физическото привличане или даже от характера, по този начин както нашата потребителска просвета желае от нас да имаме вяра. Брачният триумф зависи от отношението и топлината, която сътрудниците си дават един на различен, това е нужното изискване за уравновесена връзка.

Ние би трябвало да спрем да допускаме, че знаем какво обича или от какво се нуждае другия. Как може да чакаме, че двама разнообразни индивида от разнообразни фамилии, с друго образование, могат да знаят какво желае другия? Не е умно да седиш и да чакаш, до момента в който единият ненадейно направи нещо положително за другия. Вместо това, те би трябвало интензивно и отворено да обсъдят своите потребности и стремежи, и тогава ще осъзнаят какъв брой положителна е тази връзка за връзката им.

Ако откакто създадат всякакво допустимо изпитание да запазят фамилната единица, разводът наподобява неминуем, то е належащо някогашните съпрузи да се повдигнат над личната си природа и разлики, с цел да построят живот като другари. При подобен сюжет, всички членове на фамилията - мъже, дами и деца - ще извлекат изгода от окуражаващата връзка и сърдечните връзки. Всичко би трябвало да стартира от образованието, което има за цел да развие близки и положителни връзки.

Източник:
Снимка: youtube.com - Михаел Лайтман - България

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР