Развитието на отношенията с Бразилия е дългосрочен приоритет на българската

...
Развитието на отношенията с Бразилия е дългосрочен приоритет на българската
Коментари Харесай

Президентът: Развитието на отношенията с Бразилия е приоритет на българската външна политика

Развитието на връзките с Бразилия е дълготраен приоритет на българската външна политика в района на Латинска Америка. Това съобщи президентът Румен Радев на „ Дондуков “ 2 при награждаването на посланика на Бразилия у нас Ана Мария Сампайо Фернандес с медал „ Мадарски конник “ първа степен. Дипломатът, чийто мандат в страната ни завършва, получи държавното отличие за нейните огромни заслуги за укрепването и развиването на българо-бразилските връзки.

По време на церемонията в Гербовата зала президентът Румен Радев означи ролята на посланик Сампайо за развиване на обичайно другарските връзки между България и Бразилия. Ценим изключително дейната работа на посланик Сампайо за активизиране на политическите контакти и за положителното взаимоотношение във връзка с кандидатурите на двете страни за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване, уточни президентът.

Държавният глава открои приноса на бразилския посланик и за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество между България и Бразилия, стокообменът за предходната година е повишен с 80%. Развитие бележи и договорно-правната база сред двете страни в региона на стопанската система, търговията, науката и технологиите. Богатият професионален опит и дейна работа на посланик Сампайо допринесоха несъмнено за развиване на политическите връзки, на търговско-икономическото съдействие и за подсилване на деловите и културните връзки сред нашите страни, означи още президентът.

Посланик Сампайо благодари за оказаната й чест и акцентира, че приема ордена като премия за отличните взаимоотношения сред Бразилия и България през последните десетилетия. Дипломатът означи ролята на България в поддържането и насърчаването на регионалния мир и разцвет. Общи са ползите на двете страни в региона на устойчивото развитие, правата на индивида и интернационалния мир. България е влиятелен магнит за бразилските професионални музиканти и студенти в региона на класическа музика, сподели още дипломатът.

На церемонията през днешния ден участваха представители на дипломатическия корпус у нас, на изпълнителната и законодателната власт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР