Развитието на оптичната мрежа е един от приоритетите на Виваком,

...
Развитието на оптичната мрежа е един от приоритетите на Виваком,
Коментари Харесай

Виваком разширява оптичната си 10Gbps мрежа с Nokia


Развитието на оптичната мрежа е един от целите на Виваком, съобщи Андраш Пали
(снимка: Виваком)

Виваком възнамерява тази година съществено разширение на покритието на оптичната си 10 Gbps мрежа в партньорство с финландския производител на телекомуникационно съоръжение Nokia, оповестиха от оператора.

Сделката е подписана на групово равнище, като United Group възнамерява да влага над 500 милиона евро за 5 години в широколентови интернет услуги на актуалните си и бъдещи пазари, на които оперира. Инвестицията включва телекомуникационните марки на групата – Виваком, SBB, Telemach и Nova.

За обезпечаване на 10Gbps съгласуваност ще се употребява технологията XGS-PON. Компанията възнамерява да усили скоростите в построените към този момент оптични мрежи на закрепените оператори в портфолиoто си и ще разшири покритието им в напълно нови градове и области. Достъп до 10Gbps услуги ще получат милиони частни и бизнес клиенти в Югоизточна Европа, оповестиха от телекома.
още по тематиката
Nokia ще достави също Wi-Fi съоръжение за безжична интернет връзка в дома, включително за отдалечена работа, игри, онлайн телевизия, видео стрийминг и евакуиране на наличие на голям брой устройства. Други функционалности разрешават наблюдаване в действително време на вътрешни мрежи и по-нататъшна оптимизация на Wi-Fi настройките в цялата мрежа.

„ За Виваком развиването на оптичната мрежа е един от целите в компанията. Убедени сме, че с такава сериозна инвестиция от страна на United Group и с високия професионализъм и софтуерни постижения на Nokia, ще успеем да разгърнем широколентовата си инфраструктура по най-хубавия вероятен метод ”, съобщи Андраш Пали, основен механически шеф на Виваком.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР