Развитието на крайградските райони на София минава през развитието на

...
Развитието на крайградските райони на София минава през развитието на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Ние сме единствената столица в Европа, която няма развита крайградска железница

Развитието на крайградските региони на София минава през развиването на комфортен, чист и съвременен жп превоз в услуга на хората и е част от цялостното инфраструктурно развиване на столицата. Това мнение изрази претендентът за кмет на София и лидер на листата за общински съветници на МК „ Българска социалистическа партия за България “ Ваня Григорова, която се срещна с поданици на Нови Искър и с. Световрачене.

Тя и претендентът за кмет на регион „ Нови Искър “ Милко Панов дойдоха за обиколката на северните крайградски региони с трен. Ваня Григорова уточни като приоритет възстановяване положението на железницата, защото това е бърз, комфортен и екологичен превоз. „ Ние сме единствената столица в Европа, която няма развита крайградска железница, “ акцентира Григорова.

„ Трасето го има, единствено би трябвало да се закупят 3-4 нови влака. Това ще облекчи трафика през Нови Искър, както и през кварталите „ Илиянци “ и „ Надежда “ и в центъра на София “, сподели Милко Панов, който предлага това решение още през 2019 година

„ Настояваме 20 % от парите за финансови вложения в бюджета да отиват при районните кметове, които в разговор с жителите сами да вземат решение кои са предпочитаните планове по места – дали ще се асфалтира улица, ще се прави ремонт на покрив на учебно заведение или нещо друго, “ съобщи Ваня Григорова пред хората от Световрачене. В срещата взе присъединяване и претендентът за кмет на селото Петър Гургулеев. Жителите на софийското село показаха съществени проблеми, показаха отчаяние от връзката си със Столична община досега и желаеха гаранции за смяна.

Липса на подобаваща инфраструктура и голямо замърсяване – това са главните проблеми, които показаха жителите. Беше даден образец с прекосяването на тежкотоварен трафик в непосредствена непосредственост до детска градина, която целогодишно е обхваната от облаци прахуляк. За да отидат на учебно заведение, децата би трябвало да пресичат влакови релси заради липса на различен път и това основава риск за живота им, сигнализираха други.

Изградената пречиствателна станция наоколо основава огромни неудобства – „ парадоксално е, че тъкмо ние поносим цялата бедност и миризма, идваща от камионите, а не можем да се възползваме от станцията, тъй като нямаме канализация “, сподели гражданин на Световрачене.

„ За мен са извънредно значими срещите лице в лице, тъй като тогава диалог може да има, мога да чуя хората насреща, кои са техните проблеми, ние имаме ли решения за тях или занапред би трябвало да мислим такива “, показа Ваня Григорова.

„ Сега считам, че имаме опция да създадем пробив. София от 33 години е синя, а „ синя “ значи в полза на капитала, на хората с парите. Голяма част от нас не са олигарси. И огромна част от нас не усещат по никакъв метод втория по величина бюджет на страната – това за нас е най-големият проблем. “ Това съобщи Ваня Григорова и разясни, че когато по-голямата част от бюджета отива в частни компании за облаги, тогава доста по-малка част остава, с цел да се удовлетвори публичният интерес – без значение дали става въпрос за заплати, за улици, канализация, опазване на здравето, учебни заведения, детски градини.

Според нея, когато 18 години не се намира решение на казуса с детските градини, това значи, че няма политическа воля и политиката, която се води в Столична община, не е в полза на жителите. „ Крайно време е ползата на редовия работещ софиянец да бъде подложен преди всичко “, добави тя.

Ваня Григорова и претендентът за общински консултант и за областен кмет на „ Триадица “ Диана Тонова, която също взе участие в срещата, приканиха за ново начало, смяна и всеобщ избор, тъй като, по думите на Тонова, единствено по този начин може да се преборят предстоящите на всички равнища операции. Според Тонова сега има „ неповторима обстановка, която се усеща във въздуха. Има възторг, има и една задоволително здравословна доза омерзение, тъй като сега даже задкулисие няма, всичко е на масата, нескрито “.

„ Ако излезем да гласуваме всички, няма по какъв начин да ни претопят гласовете. Не бива да пропущаме този миг, “ сподели Диана Тонова и прикани да се гласоподава за претендентите на МК „ Българска социалистическа партия за България “ с №86 в бюлетините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР