Развитието на електроразпределителната мрежа в област Монтана и динамиката на

...
Развитието на електроразпределителната мрежа в област Монтана и динамиката на
Коментари Харесай

Електрохолд планира инвестиции за над 2 млн. лв в област Монтана

Развитието на електроразпределителната мрежа в област Монтана и динамичността на електроенергийния пазар бяха измежду главните тематики, разисквани на работна среща на управлението на Електрохолд с регионалния шеф и кметове на общини от района. Домакинът на срещата - регионалният шеф инж. Валери Димитров, акцентира смисъла на партньорството сред Електрохолд и локалните управляващи за устойчивото вложение в възстановяване качеството на живот на жителите и гарантиране на доставката на електрическа енергия.

.
Електрохолд показа целите в капиталовите проекти на електроразпределителното сдружение ЕРМ Запад, както и опциите, които комерсиалните сдружения Електрохолд Продажби и Електрохолд Трейд обезпечават на клиентите си на свободния пазар на електрическа енергия. По време на срещата бяха посочени и преимуществата на електронните услуги, предоставяни от ЕРМ Запад и Електрохолд Продажби посредством платформите им за електронно обслужване.

Приоритет в капиталовата стратегия на ЕРМ Запад е дигитализацията и модернизацията на мрежата. През 2022 година за реорганизация на мрежата в региона и за създаване на уреди за присъединение на нови клиенти са вложени 1 730 000 лв.. Сред осъществените планове е рехабилитацията на въздушни електропроводи „ Поп Андрей “ и „ Хайдушки дол “, в която бяха вложени над 200 000 лв., като качеството на електрозахранване на клиенти в община Медковец и община Монтана бе доста усъвършенствано. В гр. Вълчедръм бе сбъднат план за въвеждане на „ умни “ електромери на стойност 590 000 лв..

През 2023 година Електрохолд възнамерява вложения от 2 087 000 лв. за реорганизация на електроразпределителната мрежа на територията на област Монтана, както и 300 000 лв. за създаване на уреди за присъединение на нови клиенти.

Електрохолд организира поредност от срещи с представители на локалните управляващи в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, дейна и диалогична връзка на компанията с кметовете на общини и регионалните шефове на територията, която обслужва.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР