Разузнавателни данни, осигурени от САЩ, са помогнали на украинските военни

...
Разузнавателни данни, осигурени от САЩ, са помогнали на украинските военни
Коментари Харесай

НЙТ: Украйна е убивала руски генерали с помощ от разузнаването на САЩ

Разузнавателни данни, обезпечени от Съединени американски щати, са помогнали на украинските военни да вземат на мушка няколко съветски генерали след нашествието на Москва, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на " Ню Йорк таймс " (НЙТ).

Цитирайки няколко висши US представители, изданието показва че " мнозина " от към десетината съветски генерали, убити от украинските сили, са били взети на прицел благодарение на американското разузнаване.

Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати назова изказванието, че Съединените щати са помогнали на Украйна да убие съветски генерали " безконтролно ".

" Съединени американски щати обезпечават разузнаване на бойното поле, с цел да оказват помощ на украинците да защитят страната си ", съобщи говорителката на Съвета Ейдриън Уотсън в мейл до Агенция Франс Прес. " Не осигуряваме разузнаване с желанието да бъдат убити съветски генерали ".

Значителните загуби на съветски офицери с висок чин изненада западните представители по сигурността, които за последно потвърдиха в края на март за 7 генерали, въпреки по-късно Украйна да заяви за още.

Според западни оценки от този момент повода съветски генерали да са покрай фронтовата линия е ниският морал на бойците. Посочваха се и проблеми с връзките и логистиката, което карало старшите офицери да употребяват некриптирани връзки и по този начин да се разкрият на украинските сили.

Но американският " Ню Йорк таймс " приказва в този момент за директна помощ от разузнаването на Съединени американски щати и други разследващи служби за украинския триумф.

Изданието твърди, че Съединени американски щати осигурявали елементи за съветските военни мобилни щабове, които постоянно менят местоположението си, а украинците употребявали тази информация в тандем със своята, с цел да нападат висши съветски офицерски състав.

Пентагонът още не е коментирал написаното в " Ню Йорк таймс ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР