Разузнаването на САЩ очаква по-бавният темп на военните действия в

...
Разузнаването на САЩ очаква по-бавният темп на военните действия в
Коментари Харесай

Нова опасност в Украйна. Американското разузнаване проговори

Разузнаването на Съединени американски щати чака по-бавният ритъм на военните дейности в Украйна да се резервира и през идващите няколко месеца, оповестява " Ройтерс ".

Директорът на службата Аврил Хейнс обаче посочи, че разузнаването не вижда доказателства за понижена воля за опозиция от страна на украинските сили, макар офанзивите против електропреносната мрежа и друга сериозна зимна инфраструктура на страната.
-->
Вече виждаме известно закъснение на темпото на спора и чакаме, че това ще се следи и през идващите месеци, съобщи Хейнс на годишния Национален конгрес за защита " Рейгън ".

Тя уточни, че както украинските, по този начин и съветските войски ще се опитат да се преоборудват, с цел да се приготвят за контранастъпление след зимата.

" Ние в действителност сме много скептични по отношение на това дали руснаците в действителност ще са подготвени за това. По-оптимистична съм за украинците в този интервал от време ", означи Хейнс.

Относно съветските офанзиви против електропреносната мрежа на Украйна и друга гражданска инфраструктура, шефът на американското разузнаване разясни, че задачата на Москва частично е да подкопае волята на украинците за опозиция, само че все още това не се случва.

" С течение на времето, явно, това може да окаже въздействие. Колко огромно ще бъде въздействието, зависи от това какъв брой ще продължат, какво са способни да създадат, от устойчивостта на тази сериозна инфраструктура, нашия потенциал да им помогнем да я защитят. Икономиката на Украйна страда доста тежко. Опустошително е и явно сриването на ел. мрежата ще окаже въздействие и върху това ", уточни Хейнс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР