Разумно би било след прекаран коронавирус да се направи проследяване

...
Разумно би било след прекаран коронавирус да се направи проследяване
Коментари Харесай

Кардиолог: Необходимо е проследяване на хронично болните след прекаран COVID-19

Разумно би било след прекаран ковид да се направи следене на белодробната и сърдечната действия. Това разяснява в „ Тази заран “ проф. Арман Постаджиян, кардиолог в МБАЛ „ Св. Анна “ – София.

„ Основният орган който е зависим тук е белият дроб. Каква част от измененията ще имат дълготрайни резултати, към момента не можем да кажем. Микроциркулацията страда най-вече. (…) Обичайно хората, които страдат от пост-COVID имат симптоматика, която е доста нехарактерна по отношение на досегашните им чувства. Разумно би било в хода на времето да има едно следене на белодробна и ехокардиографска функционалност. Поне първоначално това би дало добър ориентир “, поучава проф. Постаджиян.

Лечението на хронично заболели пациенти варира съгласно самостоятелните реакции на организма. При някои кръвното се повлиява от вируса, което постанова потреблението на противодействащи лекарства. При други обаче промени в артериалното налягане не се следят, а надлежно не е нужна и смяна в лечението им.

Според проф. Постаджиян предпочитаното имунизиране на хронично болните е стъпка в вярната посока. Неговите наблюдения са, че към този момент излизаме от третата вълна на болестта.

„ Много ми се желае това да бъде последният пик, който има на това заболяване, и в случай че бъдем мъдри и използваме това време, което си е някак по-топло и имунизациите летят, е рационално това да бъде употребявано, тъй че да нямаме последващи пикове. Глобалната задача е множеството хора да бъдат уверени в потребността и в това, че имунизацията съставлява единственият инструмент на този стадий, с който можем да сложим тази зараза под надзор “, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР