Разтвор на мая за здрава и богата реколта от домати

...
Разтвор на мая за здрава и богата реколта от домати
Коментари Харесай

Как се приготвя разтвор с мая за домати?

Разтвор на квас за здрава и богата годишна продукция от домати

Домашните зеленчуци са най-хубавите артикули, които можем да сложим на масата. Домашно отгледаните домати са, несъмнено, по-сладки и доста по-вкусни от закупените. Освен това, можем да сме сигурни, че не са пръскани с химикали, в случай че персонално ние не сме ги напръскали. Как можете да си отгледате допустимо най-здравословните домати?

Пригответе 3-литров съд и налейте 2,6 литра нехлорирана вода в него. Добавете 100 грама квас, разредена в топла вода с половин чаша захар. След това, покрийте съда с марля и съхранявайте на топло място. Разбърквайте наличието понякога. Разтворът е подготвен, когато ферментацията завърши. Изсипете една чаша разтвор в 10 литра вода и полейте доматите.

Не бива да прекалявате с поливането. За един корен използвайте най-много 1 литър вода. Не е належащо и честото поддържане. Достатъчно е да употребявате този разтвор за растенията три пъти по време на растежа. Междувременно поливайте доматите както нормално.

Бързо ще разберете, че тази естествена примес работи доста добре. Благодарение на нея доматите са освен по-вкусни, само че и добивите са по-богати. Растенията са по-здрави. По листата няма петна и могат да устоят на неприятното време.

Доматите ще дадат плодове и през есента с помощта на този разтвор на квас
Благодарение на специфичното и в това време просто средство за поливане, доматите ще плододават даже през есента.

Вижте още: Домашни средства против листни въшки

За да бъде торът допустимо най-ефективен, разделете го на две половини. Използвайте първата половина от тора заран, преди да изгрее слънцето. Другата половина от тора използвайте вечер, откакто слънцето залезе. Това ще усили резултата.

Последен съвет – можете да изпробвате тора върху други зеленчуци, да вземем за пример краставици.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР