Разцепление в групата на Промяната. Само 22-ма са подкрепили декларацията,

...
Разцепление в групата на Промяната. Само 22-ма са подкрепили декларацията,
Коментари Харесай

Разцепление в групата на Промяната. Само 22-ма подкрепиха декларацията за кабинет

Разцепление в групата на " Промяната ". Само 22-ма са подкрепили декларацията, направена на Петков/Василев за кабинет с втория мандат, стана ясно през днешния ден.

Очаквано декларацията на " Продължаваме промяната " с управнически цели и поддръжка за сформиране на кабинет с втория мандат не получи поддръжка.

Фиаското настъпи, когато нито един народен представител не пожела да вземе отношение по текста, даже и от групата на вносителите, макар че председателстващият Росен Желязков на няколко пъти ги подкани.

Голямата изненада пристигна откакто стана ясно, че от 53-мата депутати  на " Продължаваме промяната ", единствено 22 са се подписали под декларацията при внасянето ѝ.
Дори самият Бойко Рашков не е поставил своя автограф!
„ За “ бяха единствено част от депутатите на Политическа партия и Демократична България, като 10 от общо 73 народни представители от двете групи отсъстваха и не гласоподаваха, а единствено 63 поддържаха декларацията.
Това е знак за очевидно разединение измежду депутите на " Промяната ", признаци за което се виждат в последните 6 месеца.

 

" Озадачен съм. Какво вършим през днешния ден на това съвещание? Вкарали сме точка с нещо, което сме нарекли декларация, само че то е полууправленска стратегия, която обгръща половината браншове, а другата половина, няма значение. Не всички депутати от Политическа партия даже са я подкрепили. Изчитат се някакви претекстове, по-късно тези, които я оферират тази декларация, даже не стартират да я дебатират. Дебатът стартира, когато е отхвърлена. 10-15 души от партиите, които я поддържат, даже не я поддържаха тази декларация ", означи на трибуната Тома Биков.

" От 53 индивида на Политическа партия, едвам 22 подписа! Господин Рашков, да вземем за пример, не го е подкрепил не се е подписал. От 53 от Политическа партия, едвам 49 поддържаха. Когато излизаш с упоритост да работиш за страна, да я управляваш, най-малко си гарантирай дисциплинираност в партията ", добави го Георг Героргиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР