Разтопен камък открит в човешко селище отпреди 12 800 години

...
Разтопен камък открит в човешко селище отпреди 12 800 години
Коментари Харесай

Раздробена на парчета комета е ударила Земята преди 12 800 години

Разтопен камък открит в човешко населено място отпреди 12 800 години демонстрира, че селото е взривено от въздействието на комета, която също по този начин е изтребила животни като мамутите.

Температурата, нужна с цел да се случи разтопяването на камъни до стъкло в античното населено място Абу Хурейра, намиращо се на територията на днешна Северна Сирия, е надалеч по-висока, от тази, която хората са можели да основат в този миг. Нещо повече, температурата е била по-висока даже от тази, която е можел да сътвори вулкан, съгласно изследване оповестено в списание Nature.

„ За съпоставяне, такива високи температури ще стопят изцяло автомобил за по-малко от една минута “, споделя Джеймс Кенет, професор по геология в Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Кенет счита, че стопеният до стъкло камък може да е резултат единствено от извънредно високо-енергийно събитие с огромна скорост, нещо от порядъка на галактически удар.

Той изяснява, че Абу Хурейра е първото място, което документира директен резултат от удар на комета върху човешко населено място. „ Селото Абу Хурейра е било унищожено за момент “, споделя Кенет.

Ударът или експлоадирането на въздуха в близост би трябвало да са настъпили в задоволителна непосредственост до селището, с цел да се отдели голяма топлота и да разтопи камъни до стъкло в това антично село, прибавя той.

Най-вероятно става въпрос за комета, която се е забила в Земята и е избухнала в атмосферата в края на плейстоценската ера, съгласно Кенет.

Този удар, това влияние от космоса, способства за изгубването на множеството огромни животни по това време, в това число мамути, коне и камили.

„ Еднократно огромно влияние на метеорит не би предизвикало такова влияние, толкоз разпръснати материали като тези, които откриваме в Абу Хурейра “, споделя Кенет.

„ Това значи, че Земята е била наранена от многочислени удари идващи най-вероятно от многочислени части на разчупена комета, предизвикали хиляди експлоадирания в това полукълбо на планетата “.

„ Нашите открития в Абу Хурейра мощно поддържат огромно въздействащо събитие от такава фрагментирана на доста части комета. “

Кенет прибавя: „ Нашите нови открития съставляват доста по-мощно доказателство за доста високи температури, които биха могли да бъдат свързани единствено с галактическо влияние. “ Кенет, дружно с сътрудниците си, за първи път заяви доказателства за сходно събитие в района през 2012 година

Абу Хурейра се намира в най-източния бранш на регион обхващащ към 30 други места в Америка, Европа и елементи от Близкия изток. Тези места съдържат доказателства за всеобщо изгаряне, в това число необятно публикуван пласт, богат на въглерод, по този начин наречения „ черен мат “, който съдържа милиони нано диаманти, високи концентрации на платина и дребни железни сфери, формирани при извънредно високи температури.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР