Разтърсващо емоционално писмо на майка на ученик от Варна е

...
Разтърсващо емоционално писмо на майка на ученик от Варна е
Коментари Харесай

Майка от Варна не издържа! Написа какво плаши и тормози много родители и деца в града

Разтърсващо прочувствено писмо на майка на възпитаник от Варна е било разпратено до медиите в града, написа " Петел ". Проблемът, за който ни написа Даниела Иванова, не визира единствено нея, а още доста родители. Става въпрос за започващите поправки в няколко варненски учебни заведения, поради които децата ще бъдат преместени в други образователни здания. Това основава проблеми за доста родители.

Предлагаме ви цялостния текст на писмото:

„ Пише ви родител на възпитаник в СУ „ Димчо Дебелянов “. Не знам напряко по какъв начин да стартира, с цел да изразя възмущението си към следващата подигравка с всички нас - деца, родители, учители.

Всички знаем за идните поправки на 7 учебни заведения във Варна. Месец август ни увериха както от учебното заведение, по този начин и от Община Варна, че ремонта се отсрочва за догодина-2018.

Учебната година стартира обикновено (силно казано). В учебното заведение няма обезпечен режим за хранене, в случай че децата ни са на целодневно образование. Няма лавка.

Отговорът беше, че това е едно от условията по програмата- учебното заведение да няма подписани контракти. Добре, приехме го въпреки и мъчно.

Деца идващи от детска градина в 1 клас, си носят в торбички купи с храна, тъй като няма по какъв начин да се нахранят. Преди седмица сред родителите потегли мълва, че ремонта стартира в този момент.

Всички отговаряха „ Няма нищо публично “. Е, към този момент има.

Деца от 1 и 2 клас, ще бъдат преместени в ОУ „ Елин Пелин “. Деца от 3 и 4 клас, ще бъдат преместени в ОУ „ Иван Вазов “. Деца след 5 клас - в „ Любен Каравелов “.

Сигурно на всички ще е мъчно. И тези които ще ги местят, и тези които ще одобряват.

Но децата преместени в „ Елин Пелин “? Не единствено ще бъдат в ромско учебно заведение, само че няма да има и занималня... И то за най-малките. Как в този момент при почнала година да се организираме?

Как да водим на учебно заведение децата си в случай, че живеем на едно място, работим на друго, а детето учи на трето? Ние не желаем това. Аз в случай че съм желала, щях да го запиша там.

Казват ми " от какво се притеснявате, няма проблем ". Как да няма, като аз се опасявам? Това не е ли проблем?!

Всички знаем каква е славата на това учебно заведение. Как ще си оставям и по какъв начин ще си прибирам детето? Ако стане проблем, кой ще е отговорен? От Общината ме попитаха: „ Вие в този момент и Общинска полиция ли желаете да ви охраняват? “

Ами да, откакто се опасявам. Как да преместя детето си тъкмо в този момент, при почнала образователна година? Как да провеждам отиването му на учебно заведение? Как да провеждам занималня - финансово невероятно, а и няма да сме единствено ние, това са 4 класа първи и 4 класа втори.

Аз съм работещ родител. Няма по какъв начин да оставям детето си преди обяд единствено, аз не знам дали имам право и да го върша. За да отиде на учебно заведение на обяд, аз би трябвало да изляза от работа, с цел да го взема от у дома и да го заведа.

Кой ще ме търпи цяла образователна година?

Сигурно половината от тях ще имат потребност от занималня. Коя занималня в региона ще е подготвена да поеме толкоз деца? Да не приказваме и за училите, които към момента не са наясно на работа ли ще са или не? Казаха ми, че ремонта би трябвало да се изстрада, нали по-късно ще ви е хубаво.

Но с цената на какво? Защо нашите деца?

Бях се разколебала да пиша. Но тъкмо в този момент прочетох в друго електр. издание, че ромите стачкуват за събарянето на НЕЗАКОННИТЕ им постройки. А кой намерения за Българските деца? “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР