Разследват шеф на полицията за нещо нередно.Репортерът Васил Иванов тръгна

...
Разследват шеф на полицията за нещо нередно.Репортерът Васил Иванов тръгна
Коментари Харесай

Ходи ли шефът на полицията в Годеч на работа със служебно гориво?

Разследват началник на полицията за нещо неправилно.

Репортерът Васил Иванов потегли по следите на корист със служебно състояние от страна на полицейски началник. Шефът на РПУ в Годеч – основен контрольор Христо Кръстев, употребява служебния полицейски джип като персонален. Той живее в София и всеки ден върви с колата на работа до Годеч и назад. Така всекидневно изминава със длъжностен бензин дистанцията от 100 км. Разходът на гориво е най-малко 200 литра бензин на месец.

Един от служителите на реда, работещи в районното, описа пред камерата на NOVA, че по принцип чиновниците изпитват усложнения с работата си поради дефицит на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

Екипът ни ревизира думите на поискалия анонимност еднообразен. В шест разнообразни дни, в интервала сред 1 и 20 декември, човек от екипа ни следи маршрута на Кръстев със служебния джип. Във всеки един от тези дни, вечер той си тръгваше от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, покрай полицейски сектор, се качваше на персоналната си кола и се прибираше у дома. Сутрин към 7.00 ч. още веднъж се появяваше, качваше се на служебния джип и тръгваше за Годеч. На седмия път го проследихме, само че към този момент с огромната камера и микрофон. Той изрично отхвърли да разяснява дейностите си.

Вечерта след изявлението ни с Кръстев, за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът към този момент пътува с персоналната си кола.

Тъй като показаното е съществено нарушаване на разпоредбите в системата на Министерство на вътрешните работи, от наши вътрешни източници в районното и Областната дирекция разбрахме, че след изявлението ни с началника са почнали да се вършат опити да се оправдаят дейностите му - посредством сформиране на разнообразни документи със задна дата, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР