Разследват се причините за инцидента. Има няколко версии, има запис

...
Разследват се причините за инцидента. Има няколко версии, има запис
Коментари Харесай

Зам.-министърът на транспорта за инцидента край Лесново: Има запис на полета, работи се по няколко версии

" Разследват се аргументите за случая. Има няколко версии, има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите органи. Да се надяваме, че те ще стигнат бързо до повода за този трагичен случай ", съобщи на брифинг заместник-министърът на превоза Николай Найденов, който даде детайлности за случая край Лесново. Малък акробатичен аероплан падна през днешния ден в местността " Побит камък ", на 3 км от летище Лесново. Пилотът Георги Влайков почина на място.
Прочетете още
По думите на Николай Найденов полетът е сбъднат с механически кадърен аероплан, със съответната регистрация, съобщи Българска национална телевизия.

" Пилотът е бил с доста сериозен опит, което не допуска подобен вид произшествие. Всички версии ще се проверяват. Към сегашния миг не може да се вземе решение каква е повода - дали е здравословна, дали е техническа, ще се проверяват всички вероятни версии ", добави Николай Найденов.

Той разясни, че водачът разполага със съответните лицензи и безусловно законосъобразно упражнява активността си.

" Информацията, която е по отношение на акробатичните полети е, че тези подготвителни полети са от няколко месеца, той е упражнявал и е опитвал избрани фигури. По-скоро не е имал опит в частта за акробатичните номера. Пилотът практикува от 2011 година, не би трябвало да се прави връзка сред неговата процедура и днешния случай, тъй като те са две разнообразни неща в авиацията. Акробатичните номера и осъществяването на акробатичните фигури е строго характерна активност, която няма отношение с неговото упражняване и практическият опит ", съобщи заместник-министърът на превоза.

Според него за този полет и за този аероплан не належащо в допълнение позволение. Полетът е бил позволен в обикновено време, случаят е настъпил в 13:30, незабавно са сезирани органите, полетът се е заснемал, посочи Николай Найденов.

" Хората, които са били част от екипа на водача, са били доста близко и незабавно са се отзовали на местопроизшествието. Ако е бил даже с каска е имало опция този случай да не приключи с летален излаз, за този полет не е било належащо да е с каска, тъй като е подготвителен, само че всеки един предпазен детайл може да докара до по-голяма сигурност. Травмата в главата е била с решаващо значение ", сподели още Николай Найденов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР