Разследват се организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления,

...
Разследват се организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления,
Коментари Харесай

Над 300 полицаи и следователи участват в акция срещу крипто банката NEXO

Разследват се проведена незаконна група, пране на пари, данъчни закононарушения, даване на заеми без лиценз, както и компютърни измами, заяви Сийка Милева

“На територията на столицата се организират дейности за обезвреждане активност на крипто банката NEXO. Тази банка прави продан и даване на заеми на криптовалута. Установено е от досъдебното произвеждане, че главните уредници са български жители и главната активност е на българска територия “. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка със спецоперацията против компания за криптовалута в София, съобщи БГНЕС.

“Крипто банката работи в доста регистрирани търговски сдружения, като по-голямата част от тях съставляват пощенски кутии, т.е. кухи компании ”. Над 300 чиновници работят сега по тази огромна акция, това са 35 следователи от Националната следствена работа, ДАНС, жандармерията, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи.

Досъдебното произвеждане е под управлението на Софийска градска прокуратура, като се проверяват проведена незаконна група, пране на пари, данъчни закононарушения, даване на заеми без лиценз, както и компютърни измами.

Можем да поясним и че за последните 5 години като оборот през платформата са минали над 94 милиарда $. Установено е и че клиент на платформата е лице, което е публично оповестено за финансиране на терористични актове, сподели Сийка Милева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР