Разследват се обстоятелствата, при които стана смъртоносната влакова катастрофа в

...
Разследват се обстоятелствата, при които стана смъртоносната влакова катастрофа в
Коментари Харесай

Човешка грешка е вероятната причина за влаковата катастрофа в Гърция

Разследват се събитията, при които стана смъртоносната влакова злополука в Гърция, в региона на Евангелисмос в Лариса.

Според последната информация от следствието, произшествието наподобява се дължи на погрешно деяние на началника на гара Лариса, който в сектора " Лариса-Евангелисмос " е насочил пътническия трен към същата линия, в която е пътувал товарният трен. Трябва да се означи, че железопътната линия, свързваща Атина и Солун, е двойна.

Съобщава се, че съдбовната неточност на началника на гара Лариса във връзка с пътническия трен 62 е била в даването на позволение за прекосяване на червен светлинен сигнал за излизане на входа на Неи Пори (следващата гара след тази в Лариса, бел.ред.).

Началникът на гарата, който е бил задържан в полицейския сектор в Лариса, е декларирал пред полицията, че е дал заповед за смяна на коловоза, само че тя не е била изпълнена от системата.

Според източници, в случай че началникът на гарата е схванал, че пътническият трен се движи по същата линия като товарния, е щял да даде разпореждане и да ги спре, преди да се приближат един към различен, защото конфликтът е станал на към 25 км от гара Лариса и мястото на промяна на коловоза.

За уточняване на случая Гръцката организация за железопътен превоз (ГОЖ) е изискала стенограма на възможния диалог сред началника на гарата и машинистите. Според по-ранна информация началникът на гарата в Лариса не е завъртял ключовете, посредством които механично се контролира прекосяването на влаковете по клиниите, изпращайки двата влака по една и съща линия, заяви Прото Тема.

Според първичните данни обвиняванията, които евентуално ще бъдат повдигнати, ще включват закононарушението нарушение на сигурността на превоза с причиняване на гибел. За това закононарушение се планува наказване от 10 години до пожизнен затвор.

По отношение на слуховете, че е некомпетентен, способени източници от ГОЖ прецизират, че задържаният е на 56 години, работи от доста години в организацията и е поел работата след едногодишно образование и узаконяване дружно с още към 100 сътрудници, минали през същата процедура.

Hellenic Train, частната компания, която ръководи транспорта на пасажери в Гърция, разгласи че всички маршрутите на компанията се анулират от 12:00 ч. на обяд на 1 март 2023 година

Маршрутите включват и тези на атинската крайградска железница " Proastiakos ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР