Разследващите все още не знаят кой е отговорен за взрива

...
Разследващите все още не знаят кой е отговорен за взрива
Коментари Харесай

7 месеца по-късно все още няма заподозрян за взрива срещу кортежа на Гешев


Разследващите към момента не знаят кой е виновен за гърмежа против кортежа на някогашния основен прокурор Иван Гешев, който беше осъществен преди повече от 7 месеца. Това стана ясно от изявление на заместител градският прокурор и представител Христо Кръстев в изявление пред БНР.

Той изясни, че при започване на декември е станала подготвена назначената експертиза по случая, по която са работили шестима специалисти. Те са изследвали 23 обекта, провели са пробни гърмежи и други инспекции, с цел да открият, че употребяваното взривно вещество е нитропента, което е било към 2,5 кг.

Експертите обаче по този начин и не са дали отговор дали гърмежът е можел да убие тогавашния основен прокурор - за това е нужна спомагателна експертиза, която да откри с какъв интензитет е бил гърмежът, изясни Кръстев.

Към момента проверяващите нямат диря кой може да стои зад " атентата ". Заместник градският прокурор сподели, че сега се работи по всяка една допустима версия, като с изключение на опит за ликвидиране и заплашване, управляващите не изключват случилото се да е инсценировка.

ФБР ще оказва помощ да отключи телефона на Алексей Петров

Разследващите са до известна степен в задънена улица и по различен случай - убийството на предприемача Алексей Петров. По това дело също към момента няма обвинен.

Бизнесменът беше погубен в средата на август по време на разходка на Витоша. Последното развиване към него е, че Министерство на вътрешните работи ще се пробва да отключи персоналният айфон на Петров, с цел да могат да получат информация за неговите контакти и известия.

Това обаче наподобява няма да се случи елементарно - " отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите специалисти ", сподели градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя изясни, че потърсените у нас специалисти са декларирали, че не могат да отключат тъкмо този модел телефон, по тази причина българските управляващи са се обърнали за помощ към ФБР.

" Имаме уверението, че [ФБР] ще направи всичко допустимо и ще може да се наблюдава кореспонденцията, която би могла да ни помогне ", уточни Кръстева.

По думите ѝ обаче даже " тези огромни експерти " са споделили, че отключването на телефона на Петров няма да е лесна задача, защото батерията му е паднала и към този момент е минало много време.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР