Разследващите смъртта Нуредин Кафелов са открили дупки от куршуми по

...
Разследващите смъртта Нуредин Кафелов са открили дупки от куршуми по
Коментари Харесай

Дупки от куршуми са открити по телефона на кмета на Якоруда

Разследващите гибелта Нуредин Кафелов са разкрили дупки от патрони по телефона на починалия.

Дългогодишният кмет на Якоруда беше открит прострелян в автомобила си в понеделник вечер в гората край околност Трещеник.

Прокуратурата продължава да счита, че Кафелов е протегнал ръка самичък на живота си макар следите от изстрели по телефона му. Засега не се изключва съзнателно ликвидиране, само че това не е водещата версия.

Обяснението на прокурора Костадин Чилев е, че е допустимо кметът да е провел " диалог, от който се е разгневил ", след което самичък да е стрелял по апарата.

До момента обаче няма обществена информация за това с кого е разговарял Кафелов преди гибелта си.

Близки и чиновници на починалия са свидетелствали, че " от няколко дни се е държал по-различно, очевидно е бил обезпокоен и затворен ".

В неделя е ходил на лов, а на идващия ден е споделил на сътрудниците си, че ще се " разноски в гората ". Издирването му е почнало, откакто не се е появил за извънредно дълго време. Тогава е открит и трупът му.

Разследването по случая продължава.

Кой е Нуредин Кафелов?
64-годишният Кафелов ръководи община Якоруда като кмет от Движение за права и свободи от 1999 година до деня на гибелта си на 14 ноември 2022 година - с спиране сред 2003 и 2007 година, когато става член на Комисията за финансов контрол.През 2007 година е определен още веднъж за кмет, като се отхвърля от мандата си във финансовия регулатор.В последните месеци той е разследван от Комисията за противодействието на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) поради сигнал, че родителите на брачната половинка му доставят общината и общински структури, без търг по Закона за публичните поръчки.Срещу него е подаден и различен сигнал за това, че непозволено е нараснал таксите за гробищата.На 15 септември чиновници КПКОНПИ са влезнали в общината, с цел да ревизират работата ѝ. Резултат към момента не е разгласен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР