В ход е издирване на кола, забелязана да шофира до заместник-шерифа на Лос Анджелис, който е бил нападнат от засада и смъртоносно прострелян, казват служители

...
Разследващите издирват кола, заснета от видеозаписи за наблюдение, докато шофира
Коментари Харесай

Разследващите издирват кола, заснета от видеозаписи за наблюдение, докато шофира близо до 30-годишния заместник-шериф на Лос Анджелис, който беше нападнат от засада и смъртоносно прострелян в патрулната си кола през уикенда, съобщиха властите.

Заместник Райън Клинкънбрумър беше прострелян по време на дежурство на кръстовище близо до шерифския участък в Палмдейл и беше намерен в безсъзнание от цивилен около 18 часа. Събота, според отдела на шерифа на окръг Лос Анджелис.

Според шерифа на окръг Лос Анджелис Робърт Луна депутатът е бил откаран спешно в болница, където е обявен за мъртъв.

„Този ​​страхливец или страхливци отнеха живота си, докато седеше на червен светофар и чакаше да служи на нашата общност“, каза Луна на неделна пресконференция.

Не е известно кой е открил огън по Clinkunbroomer или какво е мотивирало атаката. Но шерифът каза, че стрелбата изглежда е била целенасочена.

Сцената на стрелбата по заместник-офицер в Палмдейл, Калифорния. Сцената на стрелбата по заместник-офицер в Палмдейл, Калифорния. KABC

Широко разпространено видео заснема превозно средство - описано като тъмносива Toyota Corolla от 2006 до 2012 г. - да се движи до патрулната кола на Клинкънбрумър, каза Луна в неделя.

В неделя отделът на шерифа публикува снимки на автомобила, наричайки го „автомобил, който представлява интерес“.

Източник от правоприлагащите органи каза на CNN, че се смята, че автомобилът е бил използван при стрелбата.

Луна в неделя помоли обществеността да излезе, ако има видео, което може да е уловило стрелбата в Палмдейл, на около 60 мили северно от Лос Анджелис.

„Погледнете видеоклипа си и се уверете, че не сте заснели нищо, което би могло да бъде липсващият пъзел за задържането на заподозрения“, каза Луна. "Моля те. Някой има информация. Моля, оправете нещата.“

Ще бъде предложена награда до 250 000 долара за информация, водеща до ареста и осъждането на лицето или лицата, убили Клинкънбрумър, обявиха властите в неделя.

„Това е едно от най-високите, които съм виждала“, каза Луна за наградата. „Предизвиквам характера на хората там, за да намеря този акт за абсолютно неприемлив и да изляза напред.“

Шерифът каза в събота, че стрелбата изглежда е била целенасочена, но предупреди, че разследването е в начален етап.

„Той просто караше по улицата и без видима причина – а ние все още търсим конкретните причини – някой реши да го застреля и убие. Предполагам в този момент, защото беше в униформа“, каза Луна.

Депутатът се сгоди 4 дни преди да бъде убит

Убийството Заместник-шерифът на окръг Лос Анджелис Райън Клинкънбрумър се смята, че е набелязан, казват служители. class= Смята се, че убийството на заместник-шерифа на окръг Лос Анджелис Райън Клинкънбрумър е насочено, казват служители. Окръжен шерифски отдел на Лос Анджелис

Клинкънбрумър, описван като обичан член на шерифския отдел, току-що се беше сгодил четири дни преди да бъде застрелян и убит, каза Луна.

„Той тъкмо започваше живота си“, каза шерифът в събота.

Клинкънбрумър е работил в отдела от осем години и е преместен в шерифския участък в Палмдейл през 2018 г. Той е служил като офицер за полево обучение.

И баща му, и дядо му са служили в шерифския отдел, каза Луна.

„Във вените му течеше служба. Той въплъщаваше ценностите на храброст, безкористност и беше отдаден на справедливостта“, каза Луна в публикация във Facebook. „Нашият заместник беше отдаден член на семейството и ценен член на общността.“

Стрелбата в събота идва три години след като двама депутати от Лос Анджелис бяха застреляни от засада на гара, докато седяха в патрулната си кола. Видеозапис от камерата за наблюдение от инцидента показа въоръжен мъж да се приближава до пътническата врата на патрулната им кола, открива огън и бяга.

През 2023 г. е имало 83 атаки в стил засада срещу органите на реда, довели до 101 простреляни служители – 15 от тях смъртоносно, според доклад от 5 септември на Братския орден на полицията.

Джош Кембъл, Ашли Р. Уилямс, Мишел Уотсън, Анди Роуз и Лешел Бенкен от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР