Разследващ екип влиза в складовете за боеприпаси край Карнобат. След

...
Разследващ екип влиза в складовете за боеприпаси край Карнобат. След
Коментари Харесай

Разследващи влязоха в складовете за боеприпаси край Карнобат

Разследващ екип влиза в складовете за муниции край Карнобат. След като изтече софтуерният период от 72 часа, в който не се допускаше никой на мястото на случая, към този момент може да се направи оглед за аргументите на пожара от неделя.

Преди към час и половина проверяващите започнаха оглед на склада за муниции, кийто се намира в местността Чубан дере на към 4 км от Карнобат. На място дойдоха специфична група, подготвена да влиза в сходни обекти - ескперти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и представители на ДАНС.

Въпреки, че изтече софтуерното време от 72 часа, пътят до склада на към 2 км остава блокиран. Има два образувани щаба - един на компанията притежател на складовете и един - от предатавители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще проверява пожара. Нито полицията, нито пожарната разясниха каква е обстановката. Единствено коментар имаше от компанията притежател.

" Сега на идващия стадий, процедурно, това е по линия на полицията, желаят още веднъж да се убедят, в региона на склада, подстъпите към склада, пътищата към склада, може ли нещо образно да се види и чак тогава се взима решение за влизане вътре. С дрона виждаме което има - разрушени панели, съществуване на огнище от пожар, обгорени треви, шубраци, дървета в профил, това се вижда ", изясни Константин Скелин, представител на компанията притежател на складовете.

Той е безапелационен, че гърмежите е нямало по какъв начин да станат от вътрешната страна.

" Всички сме на единно мнение във компанията сме много експерти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, това значи че на 64 места да гърми, в случай че става нещо от вътрешната страна, а то нямаме подобен случай. Това е първия случай на подобен и втори случай във компанията ", съобщи Скелин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР