Разследването за откритата картина у нас, за която се предполага,

...
Разследването за откритата картина у нас, за която се предполага,
Коментари Харесай

Посвещение за холивудска актриса е имало на гърба на откритата у нас картина на Джаксън Полък

Разследването за откритата картина у нас, за която се допуска, че е на художника Джаксън Полък, в началото е водено за вещно укривателство, а след това събраните данни е изпратено по подготвеност до Софийска градска прокуратура, защото е допустимо да се касае за движима културна полезност. Това оповестиха от СГП, това съобщи представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

„ До момента следствието е водено към това, че в България се проведена възможна противозаконна продажба на тази картина. В хода на дейностите картината е конфискувана. Тя се съхраява при съответните условия и защита. Изготвена е експертна информация от двама специалисти, която споделя, че по жанр, техника на осъществяване и художествена специфичност картината дава отговор на естетическите особености, присъщи за Джаксън Полък от интервала 1945-1950 година Впоследствие е назначена експертиза, която споделя, че осъщественият разбор, който разрешава да се открие точният химически състав на всеки цвят, демонстрира, че пигментите в нея са сходни на пигментите, употребени от Полък в други творби. Това е значим, само че не съдбоносен детайл “, уточни Петрова.

„ На гърба на картината е имало посвещение и по-точно надпис, горе вляво на британски език, който споделя: Посветено на моята доста надарена и скъпа другарка Лорън Бекол. Честит рожден ден. 16 септември 1949 година Подпис “, добави Петрова. 

Бекол е американска актриса и модел, известна със своя присъщ глас. През 1999 година Американският кино институт включва Бекол под номер 20 в класацията на най-големите дами звезди на класическото холивудско кино.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР