Разследването свързано с Димитър Желязков – Митьо Очите е пред

...
Разследването свързано с Димитър Желязков – Митьо Очите е пред
Коментари Харесай

Прокуратурата почти приключила с разследването на Очите

Разследването обвързвано с Димитър Желязков – Митьо Очите е пред привършване. Това се разбра от думите на зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.
" Събрани са всички доказателства и са осъществени всички вероятни дейности за привършване на делото. Предстои предявяване на дефинитивни обвинявания на всички лица, които са привлечени към наказателна отговорност по това дело и предявяване на делото, т.е. запознаване с материалите по делото от обвинените и бранителите ", сподели Гешев.
Този развой може да продължи по нашето законодателство и малко и дълго според от това дали бранителите и подсъдими са добросъвестни, или пък желаят да попречат делото оптимално бързо да влезе в съд, посочи той.
Очаква се Димитър Желязков да бъде предаден на българските управляващи на 15 февруари 2019 година. За Желязков ще се желае мярка „ задържане под стража” от съда. Според обвиняването има действителна заплаха от укриване и осъществяване на друго закононарушение. Той е притеглен като обвинен задочно и следва да му бъдат предявени обвинявания.
" Да му бъдат предявени тези обвинявания, да му се даде опция да даде пояснения, което е естествената процедура и по-късно делото да се внесе в съд. Смятам, че чисто механически това може да стане в съботния ден, въпрос на преценка е на съответните прокурори по какъв начин ще действат и по какъв начин ще се оправят чисто времето с тези задължения, които описах ", изясни зам.-главният прокурор.
На 2 август 2018 година при зрелищна акция на Министерство на вътрешните работи беше разрушена група за рекет, палежи и побоища, която, съгласно прокуратурата, се оглавява от Димитър Желязков. Той не беше арестуван. В хода на следствието беше посочено, че в групата на Митьо Очите вземат участие и общински съветници от Несебър и Бургас. Единият от общинските съветници е Бенчо Бенчев от Бургас, който беше арестуван, а по-късно пуснат под парична гаранция от 50 000 лв.. Общинарят стана клиент на прокуратурата за това, че е оказал помощ на Очите да избяга в Гърция и да се укрие по-късно в Турция, където беше арестуван.
Като част от незаконната група на Очите беше посочен и общинският консултант от Несебър Пейко Янков. Според прокуратурата, Янков е взел участие в изнудване, за което се събират данни към този момент 2 години, както и в палеж, и присъединяване в проведена незаконна група. Общинският консултант от Несебър беше последният арестуван по следствието за незаконната група на Желязков, като Янков се съобщи самичък на управляващите. Той беше с издадена Европейска заповед за арест, откакто в деня на всеобщите арестувания по Южното Черноморие - 1 август, Янков не беше открит в дома си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР