Разследването стартирало на 8 септември, след като 65-годишен плевенчанин потърсил

...
Разследването стартирало на 8 септември, след като 65-годишен плевенчанин потърсил
Коментари Харесай

Задържани са двама извършители на телефонна измама в Плевенско

Разследването стартирало на 8 септември, откакто 65-годишен плевенчанин потърсил помощ в Първо районно управление (на МВР). Човекът обяснил, че е попаднал в мрежата на измамници, на които доверчиво дал плик с 6000 лв., оповестява Българска национална телевизия.

Те го „ атакували " неведнъж по мобилния му телефон и го убедили, че сега тече полицейска интервенция по залавяне на мошеници и неговата помощ ще е скъпа. За задачата той трябвало да остави плика с парите до контейнери за боклук на кръстовище, а след привършване на акцията, парите ще му бъдат върнати. Едва по-късно мъжът схванал, че е излъган.

По случая незабавно било формирано досъдебно произвеждане, а в границите на подхванатите оперативни дейности, в които се присъединили и чиновници на ОДМВР-Ловеч, двамата причинители - 44-годишен от село Български извор и 24-годишен негов другоселец, попаднали в полицейския капан.

Те са арестувани в границите на 24 часа, създали са цялостни признания, част от сумата в размер на 2220 лв. и мобилни телефони, са предадени непринудено. С разпореждане на наблюдаващия прокурор по отношение на мъжете е взета мярка за неотклонение задържане до 72 часа. Работата по документираното закононарушение продължава под наблюдението на прокуратурата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР