Риши Сунак „по невнимание“ наруши кодекса на поведение на депутата заради интересите на съпругата си към грижите за децата

...
Разследването от г-н Грийнбърг беше започнато през април, след като
Коментари Харесай

Разследването от г-н Грийнбърг беше започнато през април, след като бяха изразени опасения относно акциите, които Акшата Мурти притежаваше в компанията Koru Kids, която трябваше да се възползва от промените в .

Г-н Сунак не спомена интереса на семейството си, докато беше разпитван от депутати на изслушване в комисия през март, но по-късно го обяви в регистъра на министерските интереси.

Този списък с интереси за членове на правителството е отделен от регистрацията на интереси, която всички депутати трябва да поддържат.

Г-н Грийнбърг каза: „Съгласно кодекса, акционерното участие на г-жа Мърти беше уместно интерес, който трябваше да бъде деклариран по време на срещата на Комитета за връзка на 28 март 2023 г.“

Той заключи, че е доволен, че министър-председателят е „объркал“ двата отделни процеса на регистрация.

Средностатистическият работник в Обединеното кралство ще трябва да спестява в продължение на 400 години, за да се възползва от данъчните облекчения на Джереми Хънт, твърдят от Лейбъристите

„Оформих си мнението, че липсата на деклариране възникна в резултат на това объркване и съответно беше по невнимание от страна на г-н Сунак“, каза г-н Грийнбърг.

Прочетете повече:
Може ли премиерът да бъде отстранен?

Той добави : „По време на среща с г-н Сунак на 30 юни 2023 г. признах, че той може да не е знаел за дяловото участие на г-жа Мурти по време на срещата на Комитета за връзка, но той имаше задължението да коригира записа.

„Въпреки това, г-н Сунак е бил наясно с интереса, когато впоследствие е писал на председателя на Комитета за връзка, сър Бърнард Дженкин, депутат на 4 април 2023 г., и той не е декларирал интереса на този етап, нито е коригирал записа.“< /p>Изображение: Риши Сунка дава показания пред Комитета за връзка

В писмо до комисаря г-н Сунак каза: „Ако този сценарий възникне отново, признах, че имам задължението да пиша на комитета след моето появяване за коригиране на записа.

„Приемам и още веднъж се извинявам, че писмото ми до Комитета за връзка на 4 април 2023 г. не беше достатъчно обширно, тъй като обърка езика на регистрацията и декларацията.“

В бюджета канцлерът Джереми Хънт обяви пилотни плащания на стимули от £600 за детегледачки, които се присъединяват към професията, сума, която се удвоява до £1200, ако се регистрират чрез агенция.

Щракнете, за да се абонирате до Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Попитан в комисията дали има някакъв интерес да декларира, когато говори за това как е била формирана политиката, г-н Сунак каза: „Не, всичките ми разкрития са декларирани в по нормалния начин."

Koru Kids беше една от шестте агенции за гледане на деца в Англия, изброени на уебсайта на правителството, когато политиката беше обявена. Г-жа Мърти беше посочена като акционер в най-скоро подадените документи за бизнеса в Companies House.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР