Разследването на катастрофата на хеликоптера, при която в Бровари край

...
Разследването на катастрофата на хеликоптера, при която в Бровари край
Коментари Харесай

Украйна разследва трагедията с вътрешния министър: Всички версии са възможни

Разследването на злополуката на хеликоптера, при която в Бровари край Киев почина управлението на Министерството на вътрешните работи на Украйна, е предоставено на Службата за сигурност на страната, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изказване по отношение на нещастието.

Той показа настоящи данни за ранените: 15 души са починали, 25 са ранени, като 10 от тях са деца, като добави, че тези данни към момента се прецизират.

" Днес в Бровари се случи ужасна покруса... Наредих на Службата за сигурност на Украйна в съдействие с Националната полиция на Украйна и други оторизирани служби да открият всички условия на случилото се ", сподели Зеленски.

" Изказвам съболезнования на всички фамилии и другари на жертвите! Денис, Евгени, Юрий, екипът на Министерството на вътрешните работи... същински патриоти на Украйна. Нека почиват в мир! Нека паметта на всички, които изгубиха живота си в тази черна заран, да бъде безконечна! ", сподели още украинският президент.

В същото време основният прокурор на Украйна Андрий Костин съобщи, че все още няма изясненост за аргументите за злополуката на хеликоптера в Киевска област и се преглеждат всички вероятни версии.

По думите на Костин досъдебното следствие е предоставено на следователи от Службата за сигурност на Украйна и е под негов персонален надзор.

Представител на командването на украинските военновъздушни сили пък съобщи, че ще са нужни няколко седмици, с цел да се открият аргументите за нещастието.

" За страдание, небето не прости грешките, както споделят водачите, само че в действителност е рано да се приказва за аргументите ", сподели Юрий Игнат в ефира на националния телемаратон. - Това няма да стане след ден или два ".

По публични данни на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна за злополуката случаят е станал в 08:20 ч. Хеликоптерът се е разрушил, като освен това е развалена постройката на детската градина с последвал пожар, разрушени са прозорците на четиринадесететажна жилищна постройка и 3 автомобила. В 09:06 ч. пожарът в постройката е локализиран на повърхност от 500 квадратни метра, а в 09:28 ч. е сподавен.

На борда е имало 9 души: 6 членове на оперативната група на Министерство на вътрешните работи, в това число управлението на Министерството на вътрешните работи, и 3 членове на екипажа от Държавната работа за изключителни обстановки.

Според Юрий Игнат, хеликоптерът, който се разруши в Киевска област, е Super Puma AS 332, възложен от Франция.

Според него всички правоприлагащи органи към този момент разполагат с такива хеликоптери. Тези хеликоптери са предопределени особено за Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна и Министерство на вътрешните работи.

" Те участваха и в разнообразни специфични задачи, освен в централната част на страната, само че и по-близо до бойните дейности ", съобщи той.

В същото време представителят на администрацията на Зеленски Кирило Тимошенко съобщи, че гибелта на управлението на Министерство на вътрешните работи няма да се отрази по никакъв метод на работата на ведомството. Ръководителят на комисията по правоприлагане на Радата Сергей Йонушас добави, че новият началник на Министерство на вътрешните работи ще бъде определен, откакто комисията по правоприлагане на Радата утвърди кандидатурата.

Междувременно един от заместниците ще извършва отговорностите на министъра, само че към момента не е известно кой ще бъде той.

 

Източник Дир.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР