Разследването, което отне на специалния прокурор Робърт Мълър почти 2

...
Разследването, което отне на специалния прокурор Робърт Мълър почти 2
Коментари Харесай

Рашагейт: Разследването на спецпрокурора Мълър струва на САЩ $32 милиона

Разследването, което лиши на специфичния прокурор Робърт Мълър съвсем 2 години, коства на министерството на правораздаването в Съединени американски щати 32 млн.долара, оповестява тв CNBC, като се базира на информация от ведомството.

Работата на екипа му, формиран от 19 адвокати и 40 сътрудници от ФБР, анализатори и криминалисти, коства 2, 45 млн.долара. Още преди публикуването на данните за разноските президентът Доналд Тръмп твърдеше, че са изхарчени над 40 млн.долара. CNBC отбелязва, че министерството е разкрило данните за разноските по следствието няколко седмици по-късно от предстоящото. Когато Мълър е представял отчета за свършената работа пред две комисии на Конгреса на Съединени американски щати, числата не са били известни и конгресмените не са можели да му задават въпроси по тематиката.

Междувременно ръководителят на юридическата комисия при Камарата на представителите Джери Надлер припомняше, че вследствие на следствието са били повдигнати обвинявания против няколко лица, които ще платят санкции съгласно правосъдното решение. Така в тази ситуация с Пол Манафорт /бившият началник на предизборния щаб на Тръмп/ са получени 42 млн.долара, „ заради което цената на следствието за данъкоплатците е близка до нулата “.

През март 2019 година екипът на Мълър завърши работата си по отчета за евентуалната интервенция на Русия в изборите от 2016 година в Съединени американски щати и го съобщи на основния прокурор, който пък съобщи пред Конгреса, че проверяващите не са разкрили признаци на някакъв сговор сред Русия и предизборния щаб на Тръмп.

Разследването докара до над 100 обвинявания против 34 физически лица и 3 компании. При 7-часовите си показания пред Конгреса Мълър не оправда Тръмп за възпрепятстването на правораздаването, само че и не повдигна обвинявания против него. Спецпрокурорът продължи да упорства, че Русия е пробвала да повлияе на изборите в Съединени американски щати, само че Москва неведнъж отхвърляше и изискваше да й показват доказателства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР