След като закупи нови полски влакове за над 300 милиона

...
След като закупи нови полски влакове за над 300 милиона
Коментари Харесай

Влакове няма, но БДЖ се размечта да махне хартиените билети

След като закупи нови полски влакове за над 300 милиона лв. и подвигна цената на билетите, малко откакто в България стана допустимо навлизането на частни пътнически влакове, БДЖ продължава по пътя на модернизацията с концепция да отстрани хартиените билети.

От държавните железници разясняват, че това е съответна стъпка, която има за цел да улесни пасажерите, да отстрани тоновете ненужна хартия и да следва европейския образец.

„ Още през месец март ние въведохме пробно електронно издаване на билети във трен от транспортния личен състав посредством PDA устройства, като в началото услугата се извършваше пробно само по направленията София - Враца - Видин и София - Враца - Лом. По време на тестовия интервал бяха отстранени всички нередности, свързани с мобилната връзка и други зародили неточности по време на работата на устройствата “, обявиха от Българските държавни железници.

Хартиените билети може да останат в историята, само че против сумата от 15,8 милиона лв.

След повдигането на цената на билетите с 20% (60% нагоре за късите дестинации), държавните железници оповестиха търг за

премахването на хартиените билети с планирана стойност 15,8 милиона лв. без Данък добавена стойност.

„ Сумата от 15,8 милиона лв. пък идва след пазарни съвещания с бизнеса и след несполучлив търг за същото, разгласен предходната година, при който сумата беше тройно по-ниска - 4,7 милиона лв. “, написа „ Капитал “.

Към днешна дата закупуването на билет за трен може да се заплати с банкова карта единствено на няколко каси в гарите или да се купи онлайн (няколко часа по-рано!) от уеб страницата на сдружението, само че не и да се употребява посредством мобилния телефон.

Електронните нововъведения плануват още системата да се интегрира с  билетоиздаващи системи за всички типове превоз, както в България, по този начин и зад граница.

Следва да напомни, че не толкоз от дълго време БДЖ закупи автомати за издаване на билети в гарите, които по този начин и не проработиха и към момента стоят като монумент на човешката нелепост.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР