Британците са предупредени да внимават за симптоми на магарешка кашлица

...
Британците са предупредени да внимават за симптоми на магарешка кашлица
Коментари Харесай

Симптоми на магарешка кашлица – червени знамена, за които родителите трябва да внимават, тъй като 5 бебета умират на фона на огромен пик

Британците са предизвестени да внимават за признаци на магарешка кашлица на фона на обезпокоителен скок в случаите, при които пет бебета умират.

Повече от 2700 случая на магарешка кашлица - известна още като коклюш - са докладвани в Англия до момента през 2024 година Това е повече от три пъти повече от записаното количество през цялата предходната година. Тревожните нови данни, оповестени от Агенцията за опазване на здравето на Обединеното кралство (UKHSA), демонстрират, че до края на март са докладвани 2793 случая. Това се съпоставя с 858 случая за цялата 2023 година UKHSA удостовери, че сред януари и края на март също е имало пет смъртни случая на бебета.

Коклюшът е мощно заразна бактериална зараза на белите дробове и дихателните пътища, споделя NHS. Той предизвиква повтарящи се пристъпи на кашлица, които могат да продължат два до три месеца или повече, и могат да разболеят доста бебета и дребни деца. Коклюшът се популяризира в капчиците при кашляне или кихане на някой с инфекцията.

Си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР