Разследване за пране на пари и кражба на предмети срещу

...
Разследване за пране на пари и кражба на предмети срещу
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Полицаи нахлуха в дом на българи в Хага и онемяха пред камарите накрадена техника, апашите я продавали у нас в оказиони

Разследване за пране на пари и кражба на предмети против 44-годишен българин и неговата 43-годишна брачна половинка, и двамата живеещи в Хага, докара до откриването на над 260 смарт телефона, откраднати от Холандия, написа nltimes.nl.

Всичките телефони са били продавани в магазин в България с шокиращото (и двоста безочливо измислено) за случая име: Оказион " Den Haag ".
Миналата година седем души от разнообразни холандски градове оповестиха в полицията, че телефоните им са били откраднати от джебчии.

Благодарение на опцията " find my iPhone " станало ясно, че всичките апарати се намират на един и същи адрес в Шилдерсуик, Хага.

Полицията разследвала живеещите на този адрес. Оказало се, че доста хора, познати на полицията за разнообразни закононарушения, измежду които и джебчийство, са посещавали този адрес. Наемателят - 44-годишен българин, нямал формален приход, само че бил в положение да си заплаща наема, сметките, както и да купи скъпа кола в брой. Съседите му споделили, че прави усещане на човек с високи приходи. Често спирал пред къщата с разнообразни първокласни коли.

Когато разкрили българина и брачната половинка му на бензиностанция, служителите на реда ги арестували. В къщата разкрили огромно количество пари в брой, разнообразни откраднати смарт телефони и доста преносими компютри. Стотици разнообразни айфони са били свързани към тези преносими компютри, най-малко 260 от тях са били регистрирани като откраднати в Холандия.

В петък холандската полиция арестува още двама обвинени - 48-годишен българин и 49-годишната му брачна половинка. Те са заподозряни в джебчийство и изкупуване на крадени предмети. След нови обиски, били открити още откраднати телефони, бижута и пари.

Според следствието задържаните пренасяли откраднатото в България и ги продавали там в магазин, наименуван " Occasion Den Haag ".

Холандците се свързали с българските управляващи за помощ. Българската полиция сега ревизира три къщи и магазин за телефони в град Русе. Холандски детективи идват в България, с цел да окажат помощ. И при обиските на българската полиция били открити откраднати бижута, часовници, пари и скъпи телефони.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР