Разследване за движението на жп цистерни, пълни с газьол, разтоварен

...
Разследване за движението на жп цистерни, пълни с газьол, разтоварен
Коментари Харесай

Сигнал до Цацаров за вноса на горива

Разследване за придвижването на жп цистерни, цялостни с газьол, разтоварен от съветски танкер на варненското пристанище ПЧМВ, е планувано да бъде излъчено в неделя по Българска национална телевизия. „ Труд “ обаче научи от източници в Българска национална телевизия, че от държавната администрация е изработен опит предаването да бъде спряно.

„ Подготвила съм следствие за акцизите и данъчните хранилища “, сподели особено за „ Труд “ създателят на журналистическото следствие Валя Ахчиева.

„ От януари тази година е в действие смяната на чл.103в, ал.1 от Закона за акцизите и данъчните хранилища, която задължава всички пристанища, всички места за разтоварване, запазване и депозиране на горива да си сложат измервателни уреди. Проследила съм една влакова комбинация, следствието ми е готово и би трябвало да се излъчи в неделя, след централните вести, както е по стратегия. Генералният шеф Константин Каменаров ме увери в това “, сподели Валя Ахчиева.

Тя е написала и сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров, в който дава обстоятелствата от своето следствие.

„ Аз като публицист съм се погрижила за свободата на словото. Всичко останало са въпроси към други места “, сподели Валя Ахчиева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР