Разследване на британската телевизия Скай нюз и още няколко западни

...
Разследване на британската телевизия Скай нюз и още няколко западни
Коментари Харесай

Скай Нюз: Български граничари стреляли и ранили сирийски гражданин

Разследване на английската телевизия " Скай нюз " и още няколко западни медии твърди, че български гранични служители на реда са стреляли и ранили сирийски жител, направил опит да премине на територията на страната ни от Турция, съобщи Българска национална телевизия.

По тематиката са работили още френската " Монд ", вестник " Таймс ", българската работа на " Ар Еф Е " и " А Ер Де ". От " Скай " излъчиха видеоклип, сниман от мигранти, в който се чува изстрел.

Посочва се, че фрагментите са снимани на 3 октомври и са били предоставени на нидерландска правозащитна организация от турски юрист.

Пред западните медии 19-годишният сириец Абдула ел Рустум Мохамед споделя, че е бил ранен покрай сърцето и е получил трайни увреждания.

" Насочи оръжието си непосредствено към мен. Очевидно имаше желание да ме улучи. Бяхме на доста малко разстояние - към 10 - 15 метра. Стреляше за да убие ", декларира Абдула ел Рустум Мохамед, сирийски емигрант.

В позиция, изпратена от вътрешното ни министерство до " Скай нюз ", се показва, че наши гранични служители на реда са били на пост във въпросната вечер, само че не са произвели изстрели.

Министерство на вътрешните работи с позиция след следствието на " Скай нюз " за български гранични служители на реда

В случая става дума за опит на 65 лица да преминат незаконно границата.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че е имало нападателно държание от страна на мигрантите, които са хвърляли камъни по колата им. Пострадал е служител на реда от Гранично ръководство " Средец ", нанесени са и материални вреди.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР