Разширявайки гамата от смартфони, Huawei пуска на пазара второто си

...
Разширявайки гамата от смартфони, Huawei пуска на пазара второто си
Коментари Харесай

Новият Huawei - сгъваем и с безумна цена от почти $3 000

Разширявайки гамата от смарт телефони, Huawei пуска на пазара второто си сгъваемо екранно устройство. Смартфонът с марката Mate X2 ще размени недотам сполучливия първи модел Mate X, показан от Huawei още през октомври 2019 година Сега, нововъведението получава редица съществени промени спрямо първия еластичен модел на компанията.

На първо място, правилото на прегъване на екрана, дизайнът и размерите на смарт телефона са изменени. В Huawei Mate X2 размерът на главния екран (2 480 x 2 200), сгъващ се във вътрешността (като при конкурентния Samsung Galaxy Fold), към този момент е цели 8 инча (Mate X е 6.6 инча). Външният екран (2 700 × 1 160), работещ, до момента в който главният екран е прегънат, е 6.45 инча. За екрани се употребяват OLED матрици, които поддържат периодичност на освежаване от 90 Hz.
 Новият Huawei - сгъваем и с безумна цена от съвсем <img alt=

Хардуерната част на смарт телефона работи на личния процесор Kirin 9000. Смартфонът е оборудван с 8 GB RAM и според от модификацията, вградена флаш памет с потенциал 256 или 512 GB. Автономната работа се обезпечава от 4 400 mAh батерия с поддръжка за 55 W бързо зареждане.

Задният панел на смарт телефона е оборудван с съществена камера камера с четири датчика: главен широкоъгълен датчик от 50 мегапиксела, ултраширок ъглов 16-мегапикселов датчик, 12 мегапикселов телефото модул с 3x оптично нарастване. Четвъртият е оборудван с 8-мегапикселов датчик с модул SuperZoom, осигуряващ 10x оптично нарастване. Предната камера също е ситуирана от външната страна на смарт телефона в объл изрез в горната лява страна на спомагателния екран. Правенето на селфита с отворен главен екран явно няма да бъде допустимо.

Противопоставянето на Huawei на американското държавно управление докара до липса на поддръжка за услугите и приложенията на Гугъл, само че смарт телефонът работи с Android 10 със лична " обвивка " EMUI 11.0. В близко бъдеще (ориентировъчно през април), личната операционна система HarmonyOS ще бъде обновена и за сгъваемия смарт телефон. Китайските почитатели на Huawei ще могат да закупят смарт телефона Mate X2 на 25 февруари за умопомрачителната цена от 2 785 $ за базовата версия с 256 GB памет и за 2 940 $ за модела с 512 GB памет.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР