Разширяването на сътрудничеството с акцент върху енергетиката е било в

...
Разширяването на сътрудничеството с акцент върху енергетиката е било в
Коментари Харесай

Енергетиката в центъра на тристранна среща на министрите на външните работи на Гърция, Кипър и Израел


Разширяването на съдействието с акцент върху енергетиката е било в центъра на тристранната среща на министрите на външните работи на Гърция и Кипър Никос Кодзиас и Никос Христодулидис с израелския министър председател и министър на външните работи Бенямин Нетаняху през вчерашния ден в Израел, оповестява организация АНА-МПА.

Преди срещата Нетаняху е изтъкнал смисъла на тристранното съдействие в енергийния бранш, като е декларирал, че в центъра на вниманието на тристранната среща е развиването на Източносредиземноморския газопровод. Израелският министър председател е подчертал, че това може да стане един от най-големите подводни планове в международен мащаб. Същевременно е изтъкнал, че трите страни считат за изключително значимо всички страни да почитат интернационално приетите териториални води.

Гръцкият външен министър Кодзиас е споделил, че измежду тематиките на срещата е и ситуацията в Средния Изток и в Сирия, като е подчертал потребността от проект за успокояване.

Министърът на външните работи на Кипър е изтъкнал смисъла на съдействието сред три предвидими и надеждни демокрации за стабилността на района.

След тристранната среща гръцкият министър е имал двустранна среща с израелския министър председател, на която съгласно дипломатически източници е била разисквана обстановката в Средния Изток и на Балканите, бъдещето на Европейски Съюз и възхода на популизма.

След срещата в Израел гръцкият и кипърският министър са отпътували за кипърската столица Никозия, откъдето през днешния ден ще заминат за Кайро за тристранна среща с египетския си сътрудник Самех Шукри.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР