Разширяването е приоритет за ЕС, казва докладчикът на Европейския парламент

...
Разширяването е приоритет за ЕС, казва докладчикът на Европейския парламент
Коментари Харесай

ЕС иска Сърбия да стане негов член

Разширяването е приоритет за Европейски Съюз, споделя докладчикът на Европейския парламент за Сърбия Владимир Билчик, оповестява b92.

Той добави, че по време на визитата си в Белград ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ясно е декларирала, че Европейски Съюз желае Сърбия да се причисли към блока, съобщи.

Билчик сподели, че посланието на ръководителя на Европейска комисия е, че Европейски Съюз желае Сърбия да стане негов член, само че че Сърбия би трябвало да вкара промени и да извърши избрани неща, изключително когато става въпрос за привеждане в сходство с външната политика на Европейски Съюз.

Коментирайки визитата на ръководителя на Европейска комисия на Западните Балкани, той оцени за " Гардиън ", че е изпратено доста ясно обръщение към Белград и Прищина по отношение на нормализирането на връзките.

Този ход следва възходящите опасения по отношение на опцията за открит спор сред Белград и Прищина

" Това, което е доста ясно е, че разширението е огромен приоритет за Европейски Съюз. Това е главният политически приоритет на Съюза, който не сме виждали от години ", сподели Билчик.

Билчик също по този начин оцени, че моментът на визитата на Урсула фон дер Лайен е извънредно значим и в този подтекст уточни оповестяването на избори в Сърбия и фактът, че разширението ще бъде главният въпрос в дневния ред в Брюксел идната седмица.

" Топката също значително е в ръцете на нашите сътрудници ", сподели Билчик и акцентира, че " сътрудниците би трябвало да се ангажират ".

Както добави той, методът, по който Европейски Съюз е единен към разширението, е " невиждан ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР