Разширява се обхватът на третата линия на столичното метро. Това

...
Разширява се обхватът на третата линия на столичното метро. Това
Коментари Харесай

Разширява се обхватът на третата линия на столичното метро

Разширява се обсегът на третата линия на столичното метро. Това излиза наяве от решенията на служебното държавно управление. Промяна в Общия организационен проект на Столична община разрешава да бъде уголемен обсегът на линия 3 на софийската метро.

Проектът за уголемение на метрото ще бъде финансиран от Столична община с капиталов заем, лични средства и със съфинансиране от държавния бюджет, като общата инвестиция за построяването му е 548 млн. лева, от тях 360 млн. лева със заем от ЕИБ; 45 млн. лева от лични средства и 143 млн. лева от държавния бюджет.

Предвижда се разклонението на линия 3 на метрото да бъде от бул. „ Евлоги Георгиев “ при Военна академия „ Г. С. Раковски “ до пътния възел на бул. „ Цариградско шосе “ с ул. „ Проф. Петър Мутафчиев “. Трасето ще минава по ул. „ Гео Милев “, бул. „ Асен Йорданов “, пред зала „ Арена Армеец София “ и по бул. „ Цариградско шосе “.

Метромрежата ще се усили с 6 км и 6 метростанции. Така общата дължина на линиите ще стане 61 км, а метростанциите ще доближат 56. Предвижда се да бъдат транспортирани с 16 милиона повече пасажери годишно, а делът на пътуванията с метро в градския превоз ще доближи близо 50%. Сред предстоящите резултати са спад на колите в придвижване с 8801 на ден и понижаване на трафика с към 25%.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР