Разрушителният коронавирус е на път да се превърне в най-скъпата

...
Разрушителният коронавирус е на път да се превърне в най-скъпата
Коментари Харесай

Коронавирусът – на път да се превърне в най-скъпата епидемия

Разрушителният ковид е на път да се трансформира в най-скъпата зараза в света за последните 20 години. Според данни, събрани от Learnbonds.com, се предвижда, че вирусната зараза и следствията от нея ще костват на страната към 2% от Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие на 2020 година Това се равнява на 62 милиарда $.

Въз основа на тези калкулации въздействието върху световния Брутният вътрешен продукт може да бъде още по-голямо.

Епидемията може да попречи на китайския напредък, защото множеството дейности в страната бяха спрени. Ако вирусът продължава да се популяризира, сходна обстановка може да се повтори в други елементи на света.

Китай прави всичко допустимо да овладее вируса, като държавното управление отпусна 12,6 милиарда $ за здравно лекуване и съоръжение. Водещи банки са намалили лихвените проценти за дребния бизнес и физическите лица в най-тежко засегнатите региони, в това число Хубей - епицентър на вируса.

От 2000 година насам, се планува коронавирусът да е най-скъпата зараза спрямо други огнища на заболявания, в това число Ебола и Свински грип. Това се случва въпреки обстоятелството, че те са имали доста по-голям брой смъртни случаи.
fdsf.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР