Разрешението за частичното надстрояване на конгресния център на хотел „Маринела“,

...
Разрешението за частичното надстрояване на конгресния център на хотел „Маринела“,
Коментари Харесай

Надстрояването на известен хотел в София – незаконно

Разрешението за частичното надстрояване на конгресния център на хотел „ Маринела “, издадено от основния проектант на регион „ Лозенец” беше оповестено за незначително от Административният съд на София-град (АССГ). От решението на съда, излиза наяве че архитектът на региона не е имал пълномощията да издаде атакуваното позволение и да утвърди строителните бумаги на градеж от второкласен, какъвто обект се явява хотел „ Маринела “.

От показаните от компанията на Маринела Арабаджиева „ ВГ “ АД документи пред основния проектант на регион „ Лозенец “, „ Маринела “ е показана като постройка от четвърта категория. Факт, който не дава отговор на истината, защото въз основата на тези документи част от постройката бива отделена и е показана не като цялостен хотелски комплекс, а като надстрояване на едноетажна нежилищна постройка – казино. По този метод се преглежда единствено част от „ Маринела “, тъй че да дава отговор на условията, които са подготвеност на един областен проектант. В реалност съгласно съда става въпрос за една постройка и по този метод хотелският комплекс попада под второкласен и не е от пълномощията на архитекта на регион „ Лозенец” да издаде позволение за градеж.

Упражнявайки своите пълномощия по реда на надзора за правда върху издаваните от общинската администрация самостоятелни административни актове прокуратурата неотложно е реагирала, откакто е била сезирана и е работила в отбрана на публичния интерес, правата на жителите и идентичното използване на закона по отношение на всички.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР