Разработването и сертифицирането на съвместни културни маршрути в рамките на

...
Разработването и сертифицирането на съвместни културни маршрути в рамките на
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България и Гърция трябва да развиват и общ туристически продукт

Разработването и узаконяването на взаимни културни направления в границите на културните направления на Съвета на Европа, обменът на опит в региона на образованието и повишение на квалификацията в региона на туризма, бяха измежду главните тематики, които разискаха министърът на туризма Зарица Динкова и посланникът на Гърция в България Алексиос Либеропулос. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

“И България и Гърция работят за развиването и одобряването на страните ни като целогодишна дестинация. България се развива доста сполучливо в региона на планинския и СПА туризъм. ”, съобщи министър Зарица Динкова.

Работи се за подписването на Програма за взаимно деяние сред Министерството на туризма на България и Министерството на туризма за интервала 2024-2026 в границите на идния 87-ми Международен Солунски Панаир. На тазгодишното издание на Панаира страната ни ще бъде отличена. Предвижда се и организирането на разнообразни тематични панелни полемики на български специалисти в областта на цифровата промяна на туристическата промишленост.

Гърция застава твърдо зад приемането на България в Шенгенското пространство, съобщи от своя страна посланникът на Гърция в България Алексиос Либеропулос. " Недопустимо е сред две прилежащи държави-членки на Евросъюза свързаността да е толкоз затруднена. "

Очаква се двете страни да провеждат и първата сесия на българо-гръцката работна група по туризъм в София до края на тази година.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР