Разработена е “Интернет платформа за заетост на младежи, напускащи институциите

...
Разработена е “Интернет платформа за заетост на младежи, напускащи институциите
Коментари Харесай

Онлайн платформа в подкрепа на младежи, отраснали без родителска грижа, е създадена по Програма „Социални иновации“ на Столична община

Разработена е “Интернет платформа за претовареност на младежи, напускащи институциите за различна грижа в Столична община ”.

Онлайн платформата е съфинансирана от Столична община по Програма “Социални нововъведения ”, която е основана по концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова преди четири години за поддръжка за развиване на нововъведенията в обществената сфера. Тази година по Програмата са финансирани 19 плана “ – посочи Мина Йовчева, шеф на дирекция „ Социални услуги за деца и възрастни “.

„ Воден от мощното възприятие на обществена отговорност, екипът на „ Фабрика за разбори и решения “ (ФАР) основава „ Програма Генерация “ – интернет платформа за претовареност на младежи, напускащи институциите за различна грижа в София “ – уточни Жени Шиер, началник на плана.

Специално основаният интернет сайт  дава опция за достъп до информация за стратегии и услуги за претовареност и интерактивно запознаване с работодателите и работни места, както и разгласи за свободни работни места.

Платформата ще бъде отворена в началото единствено за територията на Столична община. В София към 80 деца от общо 15 Центъра за настаняване от фамилен вид и Преходните жилища към Столичната община ще могат да се възползват от потребната информация в професионалната си реализация, както и да основат личен профил. Предстои интернет уеб сайтът да бъде показан измежду евентуалните ползватели.

Екипът на фондация ФАР работи с фокус върху поощряване на кариерната подготовка, професионално развиване и поддръжка при започване на първа работа за младежи в риск с съществена цел обезпечаване на условия за еднакъв старт в живота и предварителна защита на общественото изключване.

„ За младежите е значим положителният образец и мотивация в търсене на реализация и път в живота “ – посочи Мина Йовчева. Тя осведоми, че Столична община води целенасочена политика за разширение на обществените услуги, като понастоящем техният брой е над 110.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР