Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това заяви

...
Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това заяви
Коментари Харесай

Румен Радев обяви, че разпускането на парламента е въпрос на дни

" Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. " Това съобщи президентът Румен Радев тази заран.

Думите му пристигнаха в края на чуването на претендента за член на Централната изборна комисия (ЦИК) Гергана Стоянова, препоръчана от " ИТН ". Тя ще замести Любомир Гаврилов - предопределение на същата партия, който през август изиска да бъде освободен заради персонални аргументи.

В малко траялото чуване Стоянова изложи вижданията си за работата на изборната администрация, които удовлетвориха президента и той утвърди назначението й. Радев в действителност няма избор в тази ситуация, защото не разполага с правомощието да откаже партийно предложение за ЦИК.

СТАНОВИЩЕ

Междувременно шефът на  " Сиела Норма " Веселин Тодоров, с който ЦИК работи взаимно за машинното гласоподаване,, че за изборите е добре да бъдат обезпечени спомагателни машини в най-малко 2000 изборни секции. Така ще се предотврати риска от закъснение в гласуването, в случай че изборите са 2 в 1, аргументира се Тодоров. Цената ще е към 12 млн. лева По негово мнение, в случай че другите типове избори се проведат на разнообразни дати, и наличните в този момент машини ще бъдат задоволителни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР