Разпространението на COVID-19 удря все повече индустрии по света, като

...
Разпространението на COVID-19 удря все повече индустрии по света, като
Коментари Харесай

Рязко увеличаване на компаниите в несъстоятелност в глобален план очаква Кофас

Разпространението на COVID-19 удря от ден на ден промишлености по света, като към този момент стои въпросът не кои ще бъдат наранени, а кои ще бъдат пощадени. Влошаването на паричните потоци и маржовете на фирмите са предстоящ процес след внезапната смяна и стопирането на производството и потреблението. В резултат на това евентуално ще станем очевидци на внезапно нарастване от 25% на фирмите в неплатежоспособност и такива с ликвидни проблеми. Това предвиждат специалисти на Кофас – компания за обезпечаване на кредитен риск, и допълват, че сходен скок на банкрутите ще е най-големият след рецесията през 2009 година, когато те са се покачили с 29%.

Тази наклонност на растеж в несъстоятелностите ще засегне Съединени американски щати (с 33% предстоящо повишение), както и множеството стопански системи от Западна Европа – Германия (11%), Франция (15%), Англия (33%), Италия (18%) и Испания (22%).

Анализаторите от Кофас също по този начин плануват, че международната стопанска система ще преживее първата си криза след 2009 година Очаква се понижение на Брутният вътрешен продукт в света с -1,3%, до момента в който за миналата 2019 година той е бил +2,5%, както и спад на обема на международната търговия с 4,3%.
insolvencies_coface_forecast.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР