Разпростиращ се на площ от 10,53 милиона квадратни километра, европейският

...
Разпростиращ се на площ от 10,53 милиона квадратни километра, европейският
Коментари Харесай

Френско издание класира трите най- стари градове в Европа! Къде е Пловдив?

Разпростиращ се на повърхност от 10,53 милиона квадратни километра, европейският континент е люлка на доста истории за завоевания и цивилизации. От антични села до мегаполиси, пръснати по целия континент. И тук поражда въпроса: Кой е най-старият град в Европа?, написа френското издание " Са M`interes ". 
Прочетете още
Милиони хора са основали континент, който е белязал историята със своята обществена, икономическа, културна и даже архитектурна цивилизация. Архитектурното завещание на антична Атина продължава да притегля доста хора.  А тя даже не е най-старият град в Европа.

По какви критерии дефинираме най- остарелия град на континента?

Археологическите разкопки са най-хубавото средство за установяване на възрастта на един град. Дори в случай че историците и археолозите към момента не са на едно мнение по избрани критерии. Въпреки това, няколко консенсусни понятия направиха допустимо да се ориентират проучванията и да се дефинират детайлите, които вършат допустимо да се квалифицира един град като по-стар от различен.

Първият аршин има за цел да откри ръкописни свидетелства, които удостоверяват ефикасното наличие на цивилизация. 

Вторият аршин са археологическите разкопки, които потвърждават, че градът в действителност е съществувал и че е бил населяван от епохи.

И най-после, третият има за цел да се обърне към други проучвания, които могат да потвърдят или удостоверят или даже потвърдят, че в действителност е имало град и че е бил населяван.

Кой е най-старият град в Европа?

На територията на Европейския континент - люлката на цивилизацията и великите колониални истории, има десетки антични градове, всеки от които носи  своята история, своята цивилизация и своята просвета. И в действителност, най-старият град в Европа съгласно археолози и историци е град Пловдив, който се намира в България. Този античен европейски град датира от 6000 години преди новата епоха. Бил е населяван от тракийска колония, съгласно кореспондентите ни в " GEO ". Този град е преименуван от Филип II Македонски, бащата на Александър Велики. Той го нареча Филипополис. Прозвище, което се е запазило и до през днешния ден.



Кой е вторият най-стар град в Европа?

Ако сте считали, че Атина е първият остарял град в Европа, грешите. Много хора мислят така и до през днешния ден, тъй като Атина е един от най-великите градове в Европа, с помощта на превъзходната си архитектура от предишното. И до през днешния ден продължава да притегля туристите с античните си руини.  Всъщност Атина е вторият най-стар град в Европа.. Тази люлка на западната цивилизация е учредена 4000 години преди Христа. Тази дата му разрешава да заеме ранга на втория най-стар град в Европа.



Кой е третият най-стар град в Европа?

Свидетелствата за първите общества в Европа датират от 10 000 години преди нашата епоха. Това са открити в област Матера в Италия. Но Матера не може да се класира като най- остарелия град в Европа, защото липсват свидетелства за архитектура от това време.  Такива има " едвам " от 2000 години преди новата епоха. Този град също се счита за един от най-старите градове в света, с помощта на първите си поданици преди повече от 10 000 години. В резултат на това той е включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание.



Кой е най-старият град във Франция?

Според многочислените археологически разкопки, осъществени на територията на Франция, данните разкриват, че град Безие е най-старият град във Франция. Той е населяван и до през днешния ден. Този град е даже по-стар от Марсилия, която се смяташе за най-стария град във Франция. Основан е през 7 век пр.н.е. от гърците. След това  следва Марсилия. Което ги прави двата най-стари града във Франция.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР