Разпределението на председателските места в комисиите в Столичния общински съвет

...
Разпределението на председателските места в комисиите в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Борис Бонев удари ПП в СОС за двете шефски места в комисиите

Разпределението на председателските места в комисиите в Столичния общински съвет докара до искри сред " Спаси София " и " Продължаваме промяната ", които са част от обединението " Обединени за София ", издигнала Васил Терзиев за кмет.

Причината е, че общинари от " Продължаваме промяната "  получиха две председателски места в комисии, макар че по думите на водачът на " Спаси София " Борис Бонев било редно препоръчаните за постовете да си създадат отказ.

Те обаче са изпълнили повеля на партийното си управление и не се отказали от постовете. 

Призоваваме управлението на " Продължаваме промяната ", спускащо решения в Столичния общински съвет (СОС), да премисли държанието си, както и ролята на СОС и да разбере, че общинските съветници са директно определени от жителите на София, с цел да правят работа и да вземат решение проблемите на софиянци, а не, с цел да вземат решение вътрешнопартийни разногласия и да обезпечават вътрешно партийни упоритости.

Това съобщи общинският консултант Борис Бонев от " Продължаваме промяната-Демократична България " ( " Спаси София " ) на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) във връзка на днешния избор на сформира на непрекъснатите комисии в СОС.

" Със страдание споделяме, че намираме решението на управлението на " Продължаваме промяната " да се задържат двете председателски места на комисии, които всички общински съветници знаят, че са второстепенни и по този метод да се легитимира узурпирането на СОС, е погрешно. Не можем да се съгласим с сходен вид дейности ", разясни Борис Бонев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бонев отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси. Мълчанието наруши Андрей Зографски. На въпроса какво ще се случи, в случай че от Политическа партия не се вслушат в апела, той сподели:  " И ние ще преосмислим нашето решение ". От думите му излезе, че става въпрос за решението за обединението сред партиите.

Съветниците от " Продължаваме промяната " бяха напуснали залата на общинския съвет преди изявлението на " Спаси София " и не разясниха ултиматума на съдружните си сътрудници.

В четвъртък общинарите прегласуваха разпределението на комисиите към СОС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР