Разполагаме с декларация на Националната лотария, в която е обявено,

...
Разполагаме с декларация на Националната лотария, в която е обявено,
Коментари Харесай

Цветомир Найденов: ”Националната лотария” печели по 60 млн. лв. на месец, но всички мълчат, че не плащат данъците си

Разполагаме с декларация на ”Националната лотария ”, в която е оповестено, че приходът им е 60 млн. лв. от продадени талончета за месец октомври. 15% налог прави 9 млн. лв., а те са платили 4 млн. 5 млн. единствено от местенето в една рубрика в друга се скатават. Невороятно, само че факт. Тази машинация е съшита с бели конци и е доста дебелашка. Никой обаче не смее да излезе и да го каже.
Това сподели в предаването " Евродикоф " по телевизия Евроком Цветомир Найденов, притежател на компанията Efbet, който разкри детайлности за свадите към собствеността на сдружението и заканите от страна на Васил Божков, че ще го ликвидира.

„ Някой служител от ДКХ, в случай че е видял това и излезе и каже - Васил Божков не си е платил налозите, какво ще му се случи на този човек? Другите 205 млн. неплатени налози са отново от
хазартни компании. Измамата е, че не се заплащат 15% за хазартна игра, а нещата се показват все едно са от шампионат по белот или табла. Държавното тото си заплаща почтено налозите по 15%. Ние също си плащаме всичко по закон ", добави Найденов.

" Ние споделяме новината и всеки си преценя дали ще я отразява и излъчва. Аз споделям истината. Факт е, че след нашите сигнали са задействани две досъдебни производства против лицата, които ни заплашват. Министър Горанов също е разпоредил инспекции в Държавната комисия по
хазарта и " Националната лотария ", че има над 250 млн. неплатени налози от 2015 година насам. Ако погледнете в Търговския указател, там няма нито един разбираем доклад на " Националната лотария " и " Ню геймс ". Ние установихме, че двете компании на Васил Божков заплащат налог към 7%, а държавното тото заплаща 15%, както е по-закон. Това е невероятно - два налога за една и съща хазартна игра. Някой от двамата е неверен и е за пандиза. Или Васил Божков, тъй като не си заплаща налозите, или шефът на държавното тото, тъй като заплаща повече налози и прави разхищаване. За мен вторият си заплаща обикновено и вярно налозите, тъй като по този начин написа в закона. По моя информация това нещо е блокирано на ниско равнище в Държавната комисия по хазарта. Ако не бяхме изнесли този сигнал, никой нямаше да рабере нищо, тъй като е рисково ", съобщи Найденов.

" Славчо Марков е дясната ръка на Васил Божков. Той е някогашен началник на ЦСБОП и провежда всички ченгесарски операции. Тази медийна мръсотия, която се лее против нас, е поръчана от Васил Божков. Имаме запис по какъв начин Божков ни споделя, че ще спре тези офанзиви. Сам си признава, че ги е поръчал, тъй като няма по какъв начин да спреш нещо, в случай че не е твое дело. На 25 октомври Васил Божков ни прати делегат, който стартира да ни заплашва какво ще ни се случи, в случай че не прехвърлим бизнеса си - медийни офанзиви, проблеми, закани за убийства. На 28 октовмри стартира да се излива помията против нас. Няма нищо правилно, че татко ми е бил помощник на Държавна сигурност. При комунизма постоянно обискираха панелката ни поради търговия с валута и покупки от Кореком ", разкри още Найденов.

" Срещу Efbet няма никакво следствие. Разследват се девет компании, в седем от които повече проценти има Васил Божков. Счетоводството във всичките девет компании се е водило от негови чиновници. В медийните изказвания по наш адрес единствената вярна информация са имената ни. Някои от уеб страниците са направени безусловно три дни преди офанзивата и се пишат цялостни нелепости. Нито сме разследвани в чужбина, нито Efbet се проверява. Ако някой откри наш парцел отвън България, му го правя подарък незабавно. Майка ни умря преди 2 години и се опитваме да продадем жилището, в който живееха с татко ни. 2 години не можем да го продадем и се надявам с рекламите в този момент да успеем. Гръцкият уебсайт, който писа за нас, е основан на 24 октомври и се хоства у нас. Първата му вест е за нас и има трафик от три прочитания ", разгласи Найденов.

" Цяла България знае кой поръча Йордан Динов. Божков, Тумпаров, Славчо Марков му проведоха такива неприятности с Национална агенция за приходите, ГДБОП и най-после го гръмнаха в центъра на София. Има данни какъв брой инспекции са му правени. Същата скица, която приложиха на Йордан Динов, се пробват да приложат и на нас - мръсотия, мръсотия и най-после да ни гръмнат. След като ни заплаши на 12 юни взехме ограничения за отбрана на фамилиите си. Абсолютно същата скица като при Йордан Динов - заливат ни с мръсотия, че сме имали връзки с мафията и в случай че стане нещо и някой ни гръмне, ще кажат - ето, те бяха свързани с мафията ", сподели още Цветомир Найденов.

" На 12 юни Васил Божков ни извика и ни сподели - прехвърляйте ми 51% от Efbet онлайн другояче ще ви унищожавам, изтъквам буквално, като Манол Велев, Йордан Динов, Тони Наумов и някой си Занев мисля, че беше. Ще ви унищожавам с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов, Тони Наумов и Занев. От четиримата единствено Манол Велев е жив, само че лежи на легло. Другите са мъртви. Не знам дали става въпрос единствено за очистване на бизнеса. Питахме го за какво желае да ликвидира и Кирил Домусчиев, а той ни отговори - тъй като ще вършиме бизнес него. Имаме записи. Имаме записи, в които ни споделя, че би трябвало да му плащаме 10 млн. на година, с цел да ни остави на мира. Това беше на 17 септември. Неговите счетоводители ни водиха сметките и са решили, че може да ни изиска 10 млн. Те не са глупави хора. Питахме и от кого ни е откупил за 40 млн. лв., само че той мълчи. Заплашваше ни, че с негови хора от прокуратурата и полицията ще ни вкара в ареста за осем месеца и по този начин ще ни вземе бизнеса. Друга нелепост, която ни сподели, е, че Кирил Домусчиев и Делян Пеевски желали да ни убият, да трансферират убийствата на него и да го вкарат в пандиза. Този човек несъмнено има някакви проблеми. Ние против Васил Божков имаме един единствен тил - истината ", безапелационен бе Цветомир Найденов.

" Не мога да пусна записите със заканите, че ще ни ликвидира, тъй като се води разследване. Васил Божков също има запис, тъй като и той записва. Заплахата, че ще ни ликвидира я направи пред татко ни. 2017 година ни рекетира да му прехвърлим 60% от една наша фамилна компания " Efbet " ООД. Подадохме документи за лиценз, а Васил Божков ни съобщи, че няма да получим лиценз, до момента в който не го включим в компанията. 16 месеца нямахме отговор за лиценза при изискване, че в двумесечен период би трябвало да ни отговорят - да или не. Срещахме с хора от ДКХ и те ни споделиха - другарски огън, оправяйте се с Васил Божков. Той няколко пъти също ни повтори, че лиценз няма да забележим, до момента в който не го пуснем в компанията. Накрая видяхме, че в действителност няма да получим лиценз и го включихме в компанията. На идващото съвещание на ДКХ незабавно получихме лиценз. Как става това, не знам ", разгласи Найденов.

" Подадохме сигнали за опасността за ликвидиране на 4 и 5 декември. Познаваме Васил Божков от 30 години. Първо трябваше да осигурим сигурност на фамилиите си, на татко ни, на бизнеса и да съберем доказателства. Това е повода да се забавим с жалбите. Консултирахме се с юристи и адвокати и тогава подадохме жалбите. Не знам за 30 години да е имало досъдебно произвеждане против Васил Божков, а съм виждал доста неща, които ще опиша на следствието. Искам да благодаря и на господин Горанов, че незабавно разпореди инспекции. Efbet е 100% на семейство Найденови. С Васил Божков сме съдружници в " Еврофутбол " и в тези компании, в които на 4 октомври по сигнал на негови счетоводители, се извърши инспекция. В тези компании той постоянно има с 1% повече от нас. Конкуренти сме в региона на спортните
залагания и онлайн игрите. Той си има 7777, ние си имаме Efbet. Той има три лотарии. Едната е държавна моментна лотария, другите две управлява с по 52%. Държавната лотария си заплаща постоянно и почтено налозите, а той не. Не съм гледал " Националната лотария " каква й е структурата. Измамата лъсна, когато споделиха, че облагите им са 100 млн., а продажбите им са 300 млн. Това е тотална неистина. 300 млн. са им продажбите на година. Печалбите на участниците са 180 млн. Като извдим от 300 млн. 180 млн. остават 120 млн. Като махнем и налога, който е 15% са 45 млн. Стават 75 млн. Още на трети ред шефът на " Националната лотария " лъже, че облагата им е 100 млн. Като махнем и 25 млн. реклама остават 50 млн. Махаме и дистрибуцията 25 млн. остават 25 млн. Махаме печатането 15 млн. остават 10 млн. Махаме режийни, заплати, наеми 15 млн. и те са минус 5 млн. Някъде се лъже. Лъже се в това, че облагите им са 300 млн. Печалбите са над 600 млн. и би трябвало да са платили налог 90 млн., а те са платили 45 млн. Ние желаеме да се съблюдават законите. Може би сме баламурници, тъй като изнасяме тези неща. Всеки различен ще почине от боязън ", безапелационен бе Цветомир Найденов.

" Скарахме се, тъй като Васил Божков желае да ни отнеме бизнеса. Нашият, фамилен бизнес, който сме го изграждали 30 години. Защо се огледа в него? Нима си няма бизнес? С доста хора сме съдружници и в никакъв случай не сме имали проблеми с тях. Искаме законите да се съблюдават. Неплащането на толкоз доста налози изкривява бранша и нарушава ползите на българските компании, на американските компании, на австрийските, на немските, на британските. Това е повода да изпратим сигналите и до техните посолства, с цел да защитят техните ползи. Благодарни сме, че страната се задейства. Някой трябваше да излезе и да каже тези неща. Не желаех да се стигне дотук. Много неща ще излязат. Защо желае да ни отнеме бизнеса? Хубаво, ще му прехвърлим процентите. Това ще му попречи ли отново да ни убие и то с нашите пари? Имам сведения, че Йордан Динов е подавал сигнали, че е заплашван с ликвидиране от Божков, само че това са единствено думи и нямам достъчно доказтелства. И на нас ни е казвал - подавайте тъжби, че ви убия. Какво ще ми създадат? Ще дойдат с един протокол и аз дори ще откажа да го подпиша. Не ми пука. Ако съумеете да ми извършите нещо, ще се гръмна. Това му бяха точните думи. Имаме записи и за тях, само че не можем да ги предоставим, тъй като тече разследване. Няма защо да се виждаме с Васил Божков. Той ни плаши да ни убива. За какво да се виждаме? Досега не са ни викали от прокуратурата, само че несъмнено следва. Ние сме първите, които се осмелихме да се опълчим на Васил Божков за 30 години. Не ни е елементарно. Животът ни се трансформира. Да не мислите, че ми е прелестно и елементарно да заедно съм с защита? ", приключи Цветомир Найденов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР