Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и предефинирането

...
Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и предефинирането
Коментари Харесай

Порожанов: Разплащателните агенции да са нащрек за ефективността на разходите

Разплащателните организации имат извънредно значима роля при оценката и предефинирането на Общата селкостопанска политика (ОСП), тъй като ежедневното ръководство на инструментите на ОСП е в техни ръце. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на конференцията на шефовете на разплащателните организации, която се организира под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, написа Inews.

" Експертите от разплащателните организации са хората, които най-добре схващат и осъзнават мащабите на разноските и административната тежест, която се генерира при използването на ОСП. Те би трябвало да бъдат нащрек във връзка с успеваемостта на разноските ", акцентира Порожанов.

" За да обезпечим вярното разходване на средствата от Европа, е наложително да подсигуряваме както правата на нашите бенефициери, по този начин и да изградим системите за надзор, без които разплащателните организации не могат да действат. Промяната и модернизацията на административните процеси следва да бъде обсъждана в учредителен, законодателен и софтуерен аспект ", съобщи от своя страна Живко Живков, изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ", българската Разплащателна организация, която е и хазаин на конференцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР